FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri

scris 2 iun 2017

Renault a anunțat lansarea comercială în Europa a celui mai mare SUV al său, Koleos, aflat la a doua generație, care a debutat deja în Asia, America de Sud și Australia.

Europenii au la dispoziție, începând din această lună, încă un SUV de mari dimensiuni, Renault Koleos, introdus în ofertă de francezi, la aproape un an de la debutul său în cadrul salonului de la Beijing. Între timp, mașina a fost lansată și în Australia, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu.

Renault Koleos este dezvoltată pe aceași platformă modulară, CMF, pe care au fost construite și celelalte SUV-uri ale grupului, Kadjar, de la Renault, și X-Trail și Qashqai, de la Nissan. Modelul are și versiunea coreeană, vândută sub marca Samsung Motors, și este fabricat în China și în Coreea.

Designul său urmează stilul Kadjar, și el parte din noua linie de design regăsită pe toate modelele Renault, cu linii sculpturale, sportive și elegante deopotrivă. La interior finisajele sunt similare celor din Talisman, limuzina de clasă D a francezilor.

EXCLUSIV FOTO Dacia a început producția noului Logan MCV Stepway. Modelul este livrat deja pe piețele vestice, în România va fi lansat în curând CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Dacia a început producția noului Logan MCV Stepway. Modelul este livrat deja pe piețele vestice, în România va fi lansat în curând

Dimensiunile lui Koleos sunt seminificativ mai mari în comparație cu prima generație Koleos, care era mai degrabă un SUV compact (era cu 15 cm mai scurt). Pe un ampatament de 2,7 metri, specific clasei medii, regăsim un SUV cu 4,67 metri lungime, 1,84 metri lățime și o înălțime de 1,67 metri. Un portbagaj de 579 de litri completează spațiul util al acestui automobil.

Dată fiind echiparea cu tehnologiile 4x4 de la Nissan, Koleos va fi și la adoua generație un SUV cu calități de offroader. Sistemul ALL MODE 4x4-i se bazează pe monitorizarea individuală a fiecărei roți și intervenția asupra sa ori de câte ori este nevoie. Acesta este implementat pe o caroserie cu 21 cm gardă la sol și cu unghiuri de atac de 19 și, respectiv, 26 de grade. În plus, cutia X-Tronic, automată, înlocuiește vechea cutie CVT, pentru versiunile 4x4. Cât privește motorizările, vor fi disponibile în acest moment doar două dieseluri, de 1.6 litri și 2.0 litri, de 130 și 175 CP.

Prețurile pentru fiecare piață europeană în parte vor fi anunțate pe măsură ce modelul va fi introdus în ofertă, fiind așteptate prețuri puțin mai mari decât cele ale lui Nissan X-Trail. În Franța, noul Koleos costă 29.900 euro, în cea mai ieftină echipare.

FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
koleos