FOTO Renault lansează noua utilitară Express Van, care înlocuiește Dacia Dokker

FOTO Renault lansează noua utilitară Express Van, care înlocuiește Dacia Dokker
scris 15 feb 2021

Renault confirmă că înlocuitorul lui Dokker, preluat sub brandul Renault cu numele Express Van, va fi lansat atât în Europa, cât și la nivel internațional. Modelul poate fi comandat din acest moment, la dealerii Renault.

Renault Express Van este cel mai nou vehicul comercial al mărcii franceze și a fost dezvoltat din vechiul Dacia Dokker. Decizia luată de grupul francez se bazează pe potențialul mare pe care acest model îl are din punct de vedere al profitului, noile tehnologii introduse și reputația siglei fiind suficiente pentru un preț mult mai mare decât și-ar fi permis Dacia. Mai mult, noua generație a lui Kangoo, care va primi și o versiune electrică, ar fi lăsat un loc mult prea mare din cauza upgrade-ului său.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Noul Renault Express Van are un volum de încărcare de 3,7 metri cubi, o ușă laterală de 716 mm, despre care compania spune că are o dimensiune record, o lungime utilă a spațiului de încărcare de 1,91 metri, cu spațiu care poate fi utilizat până la 2,36 metri și spații de depozitare auxiliare de 48 de litri. Sarcina maximă a mașinii este de 780 kg, pentru versiunea echipaă cu motor pe benzină, și 650 pentru cea diesel.

Printre tehnologiile care ar trebui să încurajeze clienții să cumpere acest model se numără sistemul multimedia Easy Link, cu un display de 8 inci. Trei prize USB și patru prize de 12 volți sunt prezente la bord, pentru conectarea dispozitivelor diverse.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Designul noului vehicul comercial respectă liniile mărcii Renault, designerii francezi încercând să mențină o linie apropiată de noul Kangoo.

Motorizările anunțate sunt 1.3 TCe de 100 CP și 1.5 dCi de 75 CP, pentru piața europeană, cu cutie de viteze manuală, în 6 trepte, precum și 1.6 TCe, de 110 CP, plus dieselul 1.5 dCI de 95 CP, pe piețele internaționale.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Renault a prezentat în luna noiembrie, în premieră, noua familie de vehicule utilitare, care cuprinde atât versiunile de pasageri, cât și furgonetele de marfă, Kangoo și Express.

Deocamdată nu au fost anunțate prețurile pentru noul Expres, dar este de așteptat ca acestea să fie apropiate de cele ale vechiului Kangoo Express, la circa 17.000 euro pentru caroseria utilitară și circa 21.000 pentru cea de pasageri, în timp ce Dokker venea cu prețuri cu circa 5.000 de euro mai mici.

FOTO Renault lansează noua utilitară Express Van, care înlocuiește Dacia Dokker

viewscnt
Afla mai multe despre
renault express
kangoo express
dacia dokker