FOTO Revoluția electrică: BMW, Daimler, VW Group și Ford construiesc IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor din Europa

FOTO Revoluția electrică: BMW, Daimler, VW Group și Ford construiesc IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor din Europa
scris 3 nov 2017

Marii constructori de automobile din Germania, BMW, Daimler, VW Group și Ford, au pus bazele unui parteneriat pentru a construi cea mai mare rețea, din Europa, de alimentare cu energie electrică de mare putere destinată vehiculelor. 

IONITY, așa cum se numește compania de tip joint-venture pe care au înființat-o cele patru companii auto, va deschide primele 20 de stații încă din acest an și va avea parteneri rețele de carburanți precum OMV, „Tank & Rast” și „Circle 1”. Primele puncte de încărcare vor fi deschise în Germania, Austria și Norvegia, țările în care circulă cele mai multe automobile electrice.

IONITY va fi condusă de Michael Hajesch, șeful Corporate Strategy de la BMW, și Marcus Groll, șeful Porsche Fastcharging, din VW Group. Aceștia vor avea o echipă de 50 de persoane, care vor lucra în special la sediul din Munchen și se vor ocupa de extinderea rețelei de-a lungul Europei. Până anul viitor, ar trebui să fie deja instalate cel puțin 100 de stații de încărcare, iar până în 2020, numărul acestora ar trebui să depășească 400.

BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut CITEȘTE ȘI BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut

“Prima rețea pan-europeană de mare putere joacă un rol esențial în stabilirea unei piețe pentru vehicule electrice. IONITY va urmări ținta noastră comună, să oferim clienților capabilități de încărcare rapidă și plată digitală, pentru a facilita călătoriile pe distanțe lungi.”, a spus unul din cei doi șefi, Hajesch, despre noua rețea.

Stațiile vor fi amplasate la distanțe de aproximativ 120 km una de alta, pentru a permite o autonomie sigură vehiculelor, vor avea puteri de 350kW, astfel că vor asigura o încărcare mult mai rapidă decât stațiile existente, și vor folosi conectorul CCS (Combined Charging System - foto) devenit standard pentru majoritatea automobilelor electrice. În fiecare stație vor exista mai multe pucnte de încărcare, similar benzinăriilor, astfel că vor putea încărca simultan mai multe mașini, de la aproape orice marcă.

Reprezentanții IONITY au declarat că negociază în prezent cu alte initiative de acest tip pentru a le putea integra în rețea, atât companii private cât și instituții publice.

Companiile fondatoare, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group, au acțiuni egale în noua companie, fiind invitate, în același timp, și alți constructori auto care doresc să extindă parteneriatul.

FOTO Revoluția electrică: BMW, Daimler, VW Group și Ford construiesc IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor din Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
vw
ford
daimler
ionity
masini electrice