General Motors a investit 500 de mil. dolari de într-o companie care rivalizează cu Uber, alături de care va dezvolta mașini fără șofer

General Motors a investit 500 de mil. dolari de într-o companie care rivalizează cu Uber, alături de care va dezvolta mașini fără șofer
scris 7 ian 2016

General Motors a investit 500 de milioane de dolari în Lyft, un start-up american care rivalizează cu Uber, cele două companii urmând să colaboreze pentru dezvoltarea unor mașini fără șofer. Suma reprezintă doar prima parte dintr-o investiție totală de 1 miliard de dolari.

"Asistăm la schimbări majore în lumea transporturilor, în special în mediul urban. Investiția este importantă, dar și mai importantă este alianța strategică", a spus Dan Ammann, președintele General Motors, citat de The Verge.

General Motors va primi o participație de 10% la Lyft, iar cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea unor mașini autonome, care vor fi ulterior folosite pentru servicii de transport de persoane.

Volkswagen ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule în SUA CITEȘTE ȘI Volkswagen ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule în SUA

Mai multe studii indică faptul că numărul de mașini în țările dezvoltate a atins vârful, mai ales în zonele urbane. Dacă oamenii se vor orienta spre "ride-sharing", în detrimentul cumpărării de mașini, atunci strategia General Motors pare să fie potrivită pentru a genera creșteri viitoare, scrie Forbes.

Anunțul colaborării între Lyft și General Motors vine după ce Google a informat, în decembrie, că intenționează să lanseze un serviciu de transport asemănător cu Uber, dar care să folosească doar mașini autonome.

Compania Uber, care lucrează  și ea la dezvoltarea unor mașini fără șofer, este evaluată în prezent la 62,5 miliarde de dolari, suma fiind mai mare decât capitalizarea de piață a General Motors, de 50 de miliarde de dolari.

Tehnologiile care fac posibilă existența mașinilor fără șofer - inteligența artificială, cloud computing și cartografierea computerizată - devin tot mai precise, dar costurile, cadrul legal și problemele de etică fac ca extinderea pe scară largă a acestor automobile să fie întârziată.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
lyft
uber
google
masina fara sofer
masini autonome
investitie