Germania este a doua piață mondială pentru automobilele electrice

Germania este a doua piață mondială pentru automobilele electrice
scris 9 mar 2021

Germania a înregistrat anul trecut un adevărat boom al vânzărilor de automobile electrice și hibride, care, potrivit analiștilor, se datorează parțial subvențiilor generoase de până la 9.000 de euro acordate de guvernul german la achiziționarea unui astfel de automobil, transmite DPA.

Potrivit unui raport publicat marți de institutul de cercetare Center for Solar Energy and Hydrogen Research Baden-Wuerttemberg (ZSW), Germania a trecut în fața SUA devenind a doua mare piață din lume pentru automobilele electrice, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

China a rămas cea mai mare piață pentru industria automobilelor electrice și hibride, cu 1,25 milioane de astfel de automobile înmatriculate în 2020, adică o treime din totalul global de 3,18 milioane unități. Însă ponderea ocupată de China în piața globală se reduce. Anul trecut piața automobilelor electrice din China a crescut cu doar 3% în timp ce la nivel mondial a crescut cu 38%.

Avansul puternic înregistrat anul trecut de piața mondială a automobilelor electrice a fost influențat în primul rând de Europa, în frunte cu Germania, unde vânzările de automobile electrice și hibride au crescut cu 264% în ritm anual, până la 395.000 de unități, acesta fiind cel mai puternic ritm de creștere înregistra pe ansamblu, susțin cercetătorii de la ZSW.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

În total, Europa, incluzând Uniunea Europeană, Marea Britanie, Norvegia, Islanda și Elveția, a înregistrat o creștere de 134% a înmatriculărilor de automobile electrice și hibride până la 1,37 milioane unități. Ritmul de creștere a pieței din Europa este net superior celui înregistrat de piața din China, unde vânzările au crescut cu doar 3%.

După China și Germania, SUA sunt a treia piață mondială cu 322.000 de automobile electrice și hibride înmatriculate anul trecut, urmată de Franța cu 195.000 de unități, Marea Britanie cu 175.000 de unități și Norvegia cu 108.000 de automobile electrice și hibride înmatriculate. Pe locul șapte este Suedia cu 94.000 de automobile ecologice, urmată de Olanda cu 88.000, Italia cu 60.000 și Canada cu 53.000.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

"Piața automobilelor electrice arată evoluții promițătoare în multe țări, în special în Uniunea Europeană", a apreciat Frithjof Staiss, membru în consiliul de administrație de la ZSW. Cu toate acestea, Frithjof Staiss a subliniat că creșterea a fost influențată de subvențiile mari și alte facilități precum cota redusă de TVA aplicabilă în Germania, adăugând că aceste stimulente trebuie să fie convertite într-o creștere care să provină din rândul pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
germania