Grevă generală în Belgia: Toate zborurile au fost anulate, iar jumătate dintre trenuri nu vor circula

Grevă generală în Belgia: Toate zborurile au fost anulate, iar jumătate dintre trenuri nu vor circula
scris 13 feb 2019

Toate zborurile din și spre Belgia au fost anulate pentru o zi din cauza unei greve generale, a anunțat autoritatea pentru controlul traficului aerian, scrie BBC.

Zborurile sunt anulate pentru 24 de ore, începând cu ora 22:00 marți, scrie News.ro.

O grevă națională a fost organizată de trei sindicate importante.

VIDEO Pasageri ce urmau să plece la Moscova, răniți în urma prăbușirii unei scări mobile de avion CITEȘTE ȘI VIDEO Pasageri ce urmau să plece la Moscova, răniți în urma prăbușirii unei scări mobile de avion

Agenția de trafic aerian Skeyes a informat: „Cu șase ore înainte de începerea grevei naționale, compania nu are destule informații cu privire la nivelul staff-ului în timpul acțiunii industriale care va începe în această seară”.

Mai multe companii aeriene și-au anulat sau reprogramat zborurile din timp. De asemenea, greva va afecta parțial și zborurile care trec prin spațiul aerian al Belgiei pentru că Skeyes este responsabilă de tot traficul până la altitudinea de 7.500 de metri.

Dincolo de această altitudine, zborurile sunt coordonate cu ajutorul organizației europene Eurocontrol, care a anunțat că va publica „rute alternative pentru a se putea evita spațiul aerian belgian”.

Zborurile militare și guvernamentale nu vor fi afectate.

Greva generală, organizată de cele trei sindicate majore din Belgia, vine în urma unor neînțelegeri cu guvernul privind creșterea salariilor, care este limitată la 0,8% pentru următorii doi ani.

Sindicatele cer o mărire a salariilor, alocațiilor și a pensiilor pentru a se ajunge la un nivel de trai „rezonabil”, precum și găsirea unui echilibru între timpul liber și locul de muncă.

De asemenea, va fi afectat și transportul public, doar jumătate dintre trenuri funcționând, conform operatorului feroviar SNCB.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
belgia