Grupul BMW este investigat în SUA pentru contractele de leasing cu militarii

Grupul BMW este investigat în SUA pentru contractele de leasing cu militarii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a solicitat informații din partea diviziei de leasing a grupului german BMW, în 2016, despre modul în care tratează militarii care au restanțe la plata ratelor de leasing pentru automobile, potrivit unor documente obținute de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW Financial Services a anunțat că nu cunoaște câte contracte de leasing ar putea fi afectate de prevederile unei legi (Service members Civil Relief Act) care protejează militarii cu restanțe la împrumuturi în perioada în care sunt în misiune sau transferați, scrie News.ro.

Documentele au legătură cu o tranzacție cu obligațiuni în valoare de 1 miliard de dolari care sunt vândute investitorilor în această săptămână.

Legea interzice măsuri sau penalizări împotriva personalului militar aflat în misiune.

BMW Financial, cu sediul în Woodcliff Lake, New Jersey, colaborează cu autoritățile, care au cerut informații la sfârșitul lunii august a anului trecut, a declarat un purtător de cuvânt al BMW, care a refuzat să dea alte informații.

Purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Justiție și băncii Barclays, aranjorul emisiunii de obligațiuni garantate prin contracte de leasing a BMW, au refuzat să comenteze.

Creditele auto sunt în centrul atenției, în condițiile în care expunerea împrumutaților a depășit 1.000 de miliarde de dolari.

EXCLUSIV Calendarul de închidere a stațiilor de metrou, care va genera blocaje în trafic și dureri de cap călătorilor. Corporatiștii rămân fără 2 stații dintr-un foc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Calendarul de închidere a stațiilor de metrou, care va genera blocaje în trafic și dureri de cap călătorilor. Corporatiștii rămân fără 2 stații dintr-un foc

Multe dintre cele mai riscante credite sunt finanțate prin securitizare, sistem similar cu sistemul prin care creditele ipotecare subprime au fost vândute sub formă de obligațiuni.

Acest tip de acorduri permite băncilor să acorde noi împrumuturi și leasinguri.

Autoritățile americane au lansat o investigație referitoare la practicile de acordare a creditelor auto, la nivelul industriei, în 2014.

Inițial, investigația s-a concentrat pe împrumuturile acordate împrumutaților cu credite subprime și securitizarea împrumuturilor, dar autoritățile au luat recent măsuri împotriva creditorilor, în legătură cu felul în care tratează defaulturile.

Departamentul de Justiție a început, în octombrie, să investigheze furnizorul de credite auto subprime Westlake Financial Services, pentru că ar confisca vehicule ale unor clienți aflați în misiune, fără să obțină ordine judecătorești.

Creditorii și partenerii lor trebuie în mod normal să obțină ordine judecătorești înainte de a confisca vehicule ale soldaților, marinarilor și aviatorilor care au restanțe la plata împrumuturilor.

În septembrie, autoritățile americane au sancționat banca Wells Fargo pentru că nu a respectat legea respectivă, cu o amendă de 24 de milioane de dolari.

Santander Consumer USA, cel mai mare emitent de obligațiuni garantate cu credite auto subprime, a acceptat plata a 9,35 de milioane de dolari, în 2015, în urma acuzațiilor că a confiscat în mod ilegal peste 1.000 de vehicule de la membri ai armatei.

Cel puțin alți doi furnizori de credite auto subprime, Credit Acceptance și DriveTime Automotive Group, au primit solicitări de informații legate de practicile de confiscare a vehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ontracte de leasing
bmw