Grupul german Daimler vrea să vândă doar autobuze electrice urbane în Europa până în 2030

Grupul german Daimler vrea să vândă doar autobuze electrice urbane în Europa până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2022

Divizia de autobuze a grupului german Daimler Truck vrea să vândă doar autobuze electrice urbane în Europa până în 2030 și, de asemenea, vrea să ofere clienților din Europa și America Latină vehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon la toate categoriile, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Ne concentrăm pe investițiile noastre pe segmentul autobuzelor electrice urbane în Europa până la finalul deceniului”, a afirmat Till Oberwörder, șeful diviziei de autobuze a Daimler, scrie Agerpres.

Șeful grupului VW a anunțat că Porsche și Audi vor participa în Formula 1. „Dezvoltarea motorului a început” CITEȘTE ȘI Șeful grupului VW a anunțat că Porsche și Audi vor participa în Formula 1. „Dezvoltarea motorului a început”

În 2018, Daimler Buses a lansat modelul complet electric urban „eCitaro”. Oberwörder și-a exprimat satisfacția față de succesului acestui model, pe șoselele europene circulând peste 600 eCitaro.

Anul trecut, divizia de autobuze a Daimler a vândut 18.736 unități.

Conform Asociației companiilor germane de transport, din cele 35.000 de autobuze care circulau toamna trecută pe șoselele din Germania, doar 1.200 erau electrice.

Oberwörder a subliniat că nu este suficientă doar construirea de autobuze electrice, trebuie schimbată și infrastructura.

„Și depourile trebuie de asemenea adaptate, trebuie luate în considerare stații de reîncărcare și trebuie pregătiți angajații”, a explicat oficialul Daimler. Acesta a adăugat că pe segmentul mobilității electrice, autobuzele urbane înregistrează cea mai ridicată rată de creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
autobuze electrice