Grupul Renault anunță premierele pentru Salonul Auto din Paris. Dacia pregătește o gamă complet schimbată

Grupul Renault anunță premierele pentru Salonul Auto din Paris. Dacia pregătește o gamă complet schimbată
scris 9 sep 2022

Salonul Auto din Paris, programat pentru a doua jumătate a lunii octombrie, va fi locul în care Dacia își va prezenta noua identitate vizuală, ce include un logo diferit și o paletă schimbată de culori. Grupul Renault a anunțat toate noutățile de la salon, care nu includ însă și noua motorizare hibrid de pe Jogger.

Trei premiere mondiale vor avea marca Renault la Paris, între acestea numărându-se și noul model Renault 4, o reinterpretare a celebrului automobil al anilor 70. De asemenea, noul Kangoo electric va fi expus în premieră la un salon auto, deși a fost deja lansat oficial. Nu în ultimul rând, un concept-car „sporty și offbeat” va marca celebrarea a 50 de ani de existență a modelului Renault 5. De asemenea, vor fi expuse noile Megane E-Tech și Austral E-Tech.

Pentru Dacia, Paris ar fi trebuit să fie locul în care este lansată noua motorizare hibrid, pe modelul Jogger. Renault nu a transmis nimic despre acest eveniment, astfel că este posibil ca momentul să fi fost amânat pentru anul viitor. Până atunci, Dacia va aduce în fața publicului întreaga familie de modele care poartă noua identitate: logo, siglă, culoare, care marchează trecerea mărcii într-o etapă nouă.

Producția de autoturisme la Mioveni și Craiova crește sistematic. România poate depăși recordul CITEȘTE ȘI Producția de autoturisme la Mioveni și Craiova crește sistematic. România poate depăși recordul

Celelalte noutăți ale grupului vor fi un concept-car Alpine, care va dezvălui viitorul acestei mărci sport, care încearcă să rivalizeze cu Porsche, apoi un automobil al Mobilize, divizia de mobilitate, dar și noile modele pe hidrogen ale Renault, dezvoltate sub brandul HYVIA.

Salonul Auto Mondial de l"Automobile va avea loc la Paris în perioada 17 - 23 octombrie, cu acces pentru public începând din 18 octombrie, prima zi fiind dedicată presei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia paris
salon auto paris
renault concept car
renault e-tech