Guvernul italian analizează posibilitatea vânzării companiei Alitalia către Lufthansa

Guvernul italian analizează posibilitatea vânzării companiei Alitalia către Lufthansa
scris 19 feb 2021

Guvernul italian analizează reluarea controlului la compania aeriană națională Alitalia, pentru ca ulterior să permită intrarea companiei germane Lufthansa în acționariatul Alitalia, informează presa italiană preluată de AFP.

"Alitalia se îndreaptă spre o vânzare a activelor, mai întâi spre stat și ulterior spre Lufthansa", concluzionează cotidianul La Repubblica.

Comisarul numit de Guvern în fruntea Alitalia în urmă cu 14 luni, Giuseppe Leogrande, "a cerut o sumă suplimentară de 150 milioane de euro și anunțat că nu va putea plăti salariile pe luna februarie, fără fondurile anti-Covid, asupra cărora trebuie să se pronunțe Bruxellesul", precizează cotidianul La Stampa.

ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie

Scenariul avut în vedere de noul Guvern condus de Mario Draghi ar urma să se deruleze în trei etape: Alitalia va trece sub controlul Cityliner, subsidiara sa low-cost, iar ulterior Ministerul italian al Economiei, care a injectat 1,3 miliarde de euro în Alitalia începând din 2017, va prelua controlul la Cityliner (o companie cu 70 de avioane și 5.500 de angajați), iar grupul aerian german Lufthansa ar urma să intre în acționariatul acestei companii prin intermediul unei majorări de capital, scrie Agerpres.

Grație acestui plan, împrumuturile acordate de statul italian companiei aeriene naționale Alitalia ar urma să fie restituite prin intemediul Cityliner, ceea ce ar trebui să satisfacă Bruxelles-ul.

Astfel, noua companie Alitalia ar urma să înceapă să funcționeze peste câteva luni, cu o flotă de 55 până la 70 de avioane. Realizarea acestui plan ar însemna de asemenea ieșirea Alitalia din alianța Sky Team, din care fac parte în special companiile Air France-KLM și Delta Airlines, care se confruntă cu grave dificultăți financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia
lufthansa