Guvernul May urmează să anunțe o interdicție pentru achiziționarea de noi mașini diesel și pe benzină după 2040 în M. Britanie

Guvernul May urmează să anunțe o interdicție pentru achiziționarea de noi mașini diesel și pe benzină după 2040 în M. Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2017

Guvernul May urmează să anunțe o interdicție pentru achiziționarea de noi mașini diesel și pe benzină după 2040, într-o încercare de a combate poluarea aerului din Marea Britanie. Această măsură vine la aproape trei săptămâni după ce Franța a anunțat că va opri vânzarea de mașini diesel și pe benzină până în 2040, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, miniștrii britanici vor prezenta un fond de finanțare de până la 255 milioane de lire sterline, pentru a sprijini autoritățile locale în combaterea emisiilor autovehiculelor diesel, ca parte a unui pachet de 3 miliarde de lire sterline pentru îmbunătățirea calității aerului din Marea Britanie, scrie News.ro.

Guvernul va publica și o strategie pentru aerul curat, cu doar câteva zile înainte de expirarea unui ultimatum al magistraților de la Înalta Curte.

Activiștii susțin că aceste măsuri sunt promițătoare, dar guvernanții nu au prezentat pentru moment mai multe detalii. Justiția a cerut miniștrilor să realizeze noi planuri pentru combaterea nivelurilor ilegale de dioxid de azot din aerul respirat de milioane de cetățeni britanici în orașele aglomerate din Marea Britanie.

EXCLUSIV Cea mai importantă decizie din istoria ASF, cu efect pentru milioane de șoferi . Ce conține documentul care va fi, astăzi, pe masa Consiliului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai importantă decizie din istoria ASF, cu efect pentru milioane de șoferi . Ce conține documentul care va fi, astăzi, pe masa Consiliului

Judecătorii au acceptat o moțiune inițiată de activiștii pentru mediu, care s-au plâns că planurile existente în acest moment sunt insuficiente pentru a respecta limitele de poluare impuse de Uniunea Europeană.

Printre măsurile locale s-ar putea număra modernizarea autobuzelor și a altor mijloace de transport în comun, pentru ca acestea să devină mai puțin poluante, schimbarea aspectului rutier, alterarea unor elemente precum pragurile pentru reducerea vitezei și reprogramarea semafoarelor pentru ca traficul să fie mai fluid în marile metropole din Regatul Unit.

Activiștii au militat în justiție pentru zone curate impuse prin lege, sancțiuni pentru mașinile poluante care vor să intre în zone intens poluate și un plan pentru renunțarea la mașini diesel în Marea Britanie.

Există o tendință accelerată spre adoptarea pe scară largă a mașinilor electrice, iar președintele Macron a anunțat deja la începutul lunii un plan de oprire a comercializării de mașini diesel și pe benzină după 2040 în Franța.

BMW a anunțat că prima versiune complet electrică a îndrăgitei mașini britanice Mini va fi produsă începând cu 2019 într-o fabrică din Oxford. De asemenea, toate modelele de mașini vor deveni electrice începând din 2019 pentru producătorul suedez Volvo.

Poluarea aerului este răspunzătoare anual pentru aproximativ 40.000 de morți premature în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini diesel
marea britanie