Guvernul plafonează amenzile pentru șoferi

Guvernul plafonează amenzile pentru șoferi
scris 6 dec 2017

Amenzile pentru șoferi, corelate astăzi cu salariul minim pe economie, vor fi limitate de la începutul anului viitor, pentru a evita creșterea acestora, în baza unei ordonanțe adoptate astăzi de Guvern.

Astfel, pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, punctul-amendă a fost plafonat la 145 lei, cât este în prezent, fără a fi majorat în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată. 

Guvernul a majorat, săptămâna trecută, salariul minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei la 1 ianuarie, rezultând o creștere de 450 lei. 

EXCLUSIV Importul mașinilor second hand are un impuls serios. Care sunt cele mai cumpărate mașini. Profilul mașinii SH din Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Importul mașinilor second hand are un impuls serios. Care sunt cele mai cumpărate mașini. Profilul mașinii SH din Germania

În prezent, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Cum salariul minim va urca, la 1 ianuarie și amenzile de circulație ar fi urmat să crească în lipsa unei intervenții a Guvernului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
tudose