Hyundai Motor va investi 16,5 miliarde de dolari pentru extinderea operațiunilor cu vehicule electrice în Coreea de Sud

Hyundai Motor va investi 16,5 miliarde de dolari pentru extinderea operațiunilor cu vehicule electrice în Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Hyundai Motor Group a anunțat că intenționează să investească un total de 21.000 de miliarde de woni (16,54 miliarde de dolari) până în 2030 pentru extinderea operațiunilor sale pe segmentul vehiculelor electrice (EV) în Coreea de Sud, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul auto sud-coreean, care include mărcile Hyundai Motor și Kia, plănuiește să construiască anual 1,44 milioane de unități de vehicule electrice în Coreea de Sud până în 2030, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană

Volumul de producție de 1,44 milioane de unități de vehicule electrice din Coreea de Sud ar reprezenta aproximativ 45% din capacitatea globală combinată de producție de 3,23 milioane de unități de vehicule electrice în 2030, a declarat grupul auto într-un comunicat.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Hyundai intenționează să construiască o nouă fabrică de producție de vehicule electrice în statul american Georgia.

Atlanta Journal-Constitution a scris că grupul sud-coreean va investi 7,5 miliarde de dolari în Georgia și va angaja 8.500 de persoane, ca parte a planurilor sale de a construi o nouă fabrică.

Anul trecut, Hyundai Motor Group a declarat că intenționează să investească 7,4 miliarde de dolari în Statele Unite până în 2025 pentru a produce vehicule electrice, pentru a moderniza instalațiile de producție și continuarea investițiilor în soluții de mobilitate inteligentă - tehnologie pentru a îmbunătăți diferitele moduri de transport în orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor
coreea de sud
vehicule electrice