Hyundai Motor va investi peste 10 miliarde de dolari în SUA până în 2025

Hyundai Motor va investi peste 10 miliarde de dolari în SUA până în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Hyundai Motor Group va investi încă 5 miliarde de dolari în Statele Unite până în 2025, pentru a consolida colaborarea cu firmele americane în domeniul tehnologiei avansate, acestea adăugându-se unor investiții de 5 miliarde de dolari anunțate pentru vehicule electrice și baterii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noile investiții, anunțate în timpul unei vizite la Seul de către președintele Joe Biden, sunt pentru robotică, mobilitate aeriană urbană, conducere autonomă și inteligență artificială, a spus grupul.

Renașterea Lancia: Celebrele Ypsilon și Delta revin cu propulsii 100% electrice și design pur italian CITEȘTE ȘI Renașterea Lancia: Celebrele Ypsilon și Delta revin cu propulsii 100% electrice și design pur italian

Hyundai Motor Group, care reunește Hyundai Motor și Kia, a anunțat planuri de a investi 5,5 miliarde de dolari în Georgia pentru a construi vehicule electrice și instalații pentru baterii, scrie News.ro.

Noile unități de producție de vehicule electrice și baterii ale Hyundai vor avea sediul în statul sudic Georgia, unde sindicatele sunt mai puțin răspândite și nu pot cere lucrătorilor să adere la ele.

Biden, un democrat, s-a descris ca fiind cel mai pro-sindicate președinte din istorie. Însă acordul, anunțat de guvernatorul republican al Georgiei, a arătat compromisurile pe care președintele ar putea fi nevoit să le facă în timp ce caută investiții în străinătate.

”Hyundai și orice companie care investește în Statele Unite ar beneficia enorm de pe urma încheierii de parteneriate cu unii dintre cei mai calificați, dedicați și angajați lucrători din lume pe care îi puteți găsi; și anume membrii sindicatelor americane. Orice afacere de a produce vehicule electrice și baterii pentru vehicule electrice ar fi consolidată printr-o relație de negociere colectivă cu sindicatele noastre”, a spus Biden.

Președintele general al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, nu a comentat despre sindicatele din SUA.

Noua investiție aduce totalul investițiilor planificate de Hyundai în SUA până în 2025 la aproximativ 10 miliarde de dolari, peste suma 7,4 miliarde de dolari pe care a anunțat-o anul trecut.

Al treilea cel mai mare producător de automobile din lume după vânzările de vehicule nu a spus unde vor fi investite cele 5 miliarde de dolari suplimentare în Statele Unite.

Grupul auto sud-coreean a declarat miercuri că va investi 21 de mii de miliarde de woni (16 miliarde de dolari) până în 2030 pentru a-și extinde afacerea cu vehicule electrice în Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor
sua