IATA: Companiile aeriene globale înregistrează zilnic pierderi de 418 milioane de dolari

IATA: Companiile aeriene globale înregistrează zilnic pierderi de 418 milioane de dolari
scris 7 oct 2020

Companiile aeriene globale pierd zilnic 418 milioane de dolari, a estimat marți Asociația Internațională de Transportat Aerian (IATA), care a cerut guvernelor să le ofere ajutor suplimentar, transmite Reuters.

IATA se așteaptă ca industria aeriană să înregistreze în semestrul doi din 2020 pierderi de până la 77 miliarde de dolari, în situația în care restricțiile legate de pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze călătoriile globale, scrie Agerpres.

Toyota și Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii, dacă nu se va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Toyota și Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii, dacă nu se va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană

De la declanșarea pandemiei, guvernele au acordat companiilor aeriene 160 miliarde de dolari, prin injecții de numerar, împrumuturi garantate, subvenționarea salariilor și reduceri de taxe.

În mod normal, operatorii aerieni își construiesc rezerve de numerar în timpul sezonului de vârf al călătoriilor, la mijlocul anului. Dar anul acesta firmele au înregistrat pierderi, a explicat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

"Și cum nu avem un termen pentru redeschiderea frontierelor fără carantina care ucide călătoriile, nu ne putem baza că sezonul de iarnă ar aduce venituri suplimentare pentru a rezista până în primăvară", a adăugat acesta.

Fără ajutor suplimentar de la guverne, riscă să fie pierdute 4,8 milioane de locuri de muncă în industria aviatică, a avertizat IATA.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene