IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor

IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor
scris 4 iun 2020

Traficul aerian global de pasageri a crescut cu 30% în mai, față de nivelul extrem de scăzut din aprilie, deoarece companiile aeriene au redus prețul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienților, se arată în raportul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA), publicat miercuri, transmite Reuters.

"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) și caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le prețuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricțiilor în vigoare", a declarat economistul șef al IATA, Brian Pearce, care se așteaptă la o perioadă dificilă pentru industria aviației, scrie Agerpres.

DECIZIE Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare - redusă considerabil. Proprietarii, obligați să prezinte rapid dovada efectuării ITP, inclusiv a plății amenzilor CITEȘTE ȘI DECIZIE Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare - redusă considerabil. Proprietarii, obligați să prezinte rapid dovada efectuării ITP, inclusiv a plății amenzilor

În Europa, companiile aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air și Ryanair, au anunțat că se așteaptă să câștige clienți de la operatorii de linie în urma prețurilor mai scăzute.

Piețele asiatice, afectate de pandemie, încep să-și revină, traficul intern în China, Coreea de Sud și Vietnam înregistrând creșteri de 25%, apreciază IATA.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic aerian
iata