În drum spre China, un zbor Delta revine în SUA

În drum spre China, un zbor Delta revine în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Compania americană Delta Air Lines a decis săptămâna trecută să cheme înapoi la Seattle un avion în zbor spre Shanghai din cauza noilor restricții sanitare cerute la aeroport, atrăgându-și critici din partea autorităților chineze, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru a respecta cerințele de curățenie de la Aeroportul Internațional Shanghai Pudong (PVG) care au fost emise de guvernul chinez la 21 decembrie, zborul 287 de la Seattle la Shanghai s-a întors la (Seattle) în timp ce se afla în drum spre (Shanghai)", a indicat un purtător de cuvânt al companiei într-un e-mail trimis AFP.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

"Noile proceduri de curățenie necesită o perioadă de timp considerabil extinsă și nu sunt viabile pe plan operațional pentru Delta", a adăugat el, fără a mai multe precizări legate de procedurile în cauză, scrie Agerpres.

Potrivit presei chineze, mai mulți pasageri s-au văzut la revenirea în Statele Unite cu teste COVID-19 perimate și cu vize expirate, ceea ce a determinat consulatul chinez din San Francisco să înainteze o plângere oficială pe lângă compania Delta.

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile de companiile aeriene din întreaga lume, numeroși piloți și echipaje fiind bolnavi sau în carantină din cauza variantei Omicron a COVID-19, extrem de contagioasă.

Numeroase autorități au înăsprit, de asemenea, restricțiile, autoritățile chineze fiind deosebit vigilente în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Beijing, care încep în mai puțin de 40 de zile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
delta
sua
china