Încep reparațiile la podul de la Mărăcineni. Prefectura Buzău: Podul de la Mărăcineni, care ar fi urmat să se închidă joi, rămâne deschis până duminică la ora 24.00

Încep reparațiile la podul de la Mărăcineni. Prefectura Buzău: Podul de la Mărăcineni, care ar fi urmat să se închidă joi, rămâne deschis până duminică la ora 24.00
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2018

Podul de la Mărăcineni, care potrivit CNAIR ar fi urmat să se închidă joi pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Capitală, rămâne deschis până duminică la ora 24.00, au anunțat autoritățile județene din Buzău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE 11:21 Prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a anunțat că decizia ca obiectivul să rămână deschis și în week-end și să se închidă pentru lucrări de reparații capitale duminică noapte la ora 24.00 a fost luată joi dimineață, în urma unei ședințe cu toți factorii responsabili, scrie News.ro.

”Astăzi am avut o discuție o ședință de lucru cu constructorul, cu dirigintele de șantier, cu Primăria Buzău și cu Primăria Mărăcineni, cu Consiliul Județean și cu Drumuri Naționale, dar și cu Poliția. S-a stabilit ce lucrări premergătoare sunt necesare, iar acestea vor fi realizate până duminică la ora 24.00, după care se va închide podul”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

ȘTIRE INIȚIALĂ Podul de la Mărăcineni, obiectiv strategic care leagă Muntenia de Moldova, se închide începând de joi pe sensul de mers dinspre Moldova spre Capitală. Decizia a fost luată miercuri după ce administratorul drumului, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a avut o ultimă întâlnire cu transportatorii pe care i-a informat despre modul în care vor circula odată ce calea de acces către Moldova va fi restricționată. De joi, întregul trafic se va desfășura doar pe celălalt pod unde pe perioada week-endului vor fi restricții pentru mașinile de mare tonaj.

Potrivit unui comunicat CNAIR, "începând de joi, vor demara lucrările de reparații la podul situat pe DN2, km 114+570, Mărăcineni, județul Buzău".

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor de reparații este de aproximativ 130 de zile.

În urma consultărilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, poliției rutiere și a principalelor asociații profesionale ale patronatelor din transporturi, pe perioada desfășurării lucrărilor, circulația vehiculelor rutiere se va desfășura astfel:

În zilele de luni până joi, inclusiv, circulația se va desfășura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o bandă pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat și dirijat de piloți de trafic cu sprijinul poliției rutiere.

Utilizatorii Facebook, inclusiv din România, vor fi întrebați în următoarele zile dacă sunt de acord cu folosirea anumitor date și recunoașterea feței. Publicitatea direcționată nu va putea fi evitată complet CITEȘTE ȘI Utilizatorii Facebook, inclusiv din România, vor fi întrebați în următoarele zile dacă sunt de acord cu folosirea anumitor date și recunoașterea feței. Publicitatea direcționată nu va putea fi evitată complet

Crculatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după cum urmează: - vineri între orele      10:00 - 22:00; - sâmbătă între orele    8:00 - 18:00; - duminică între orele 12:00 - 22:00.

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată și în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează: 30 aprilie și 1 Mai - între orele 12:00 - 22:00; 27 mai și 28 mai (prima și a doua zi de Rusalii) - între orele 12:00 - 22:00; 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - între orele 12:00 - 22:00.

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfășurării lucrărilor de reparații, participanții la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

Pentru relația Buzău - Râmnicu Sărat:

-     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila - Grădiștea - Râmnicu Sărat;

-     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila - Măicănești: DN23B: Măicănești - Râmnicu Sărat;

Pentru relația Buzău - Tecuci - Focșani:

-     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila - Șendreni; DN25: Șendreni - Tecuci; DN24:Tecuci - Tișita; DN2: Tișita - Focșani;

Pentru relația Ploiești - Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: 

-     DN1A: Ploiești - Varianta Brașov; DN11: Varianta Brașov - Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc - Focșani;

Pentru relația Brașov - Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: DN11: Brașov - Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc - Focșani;

Pentru relația Brașov - Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

-     DN11: Brașov - Chichiș; DN12: Chichiș - Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc - Comănești;DN2G: Comănești - Moinești – Bacău.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile piloților de trafic și restricțiile instituite temporar.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod maracineni
buzau