Industria auto din China continuă planurile agresive de electrificare a vehiculelor

Industria auto din China continuă planurile agresive de electrificare a vehiculelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2017

Industria auto din China continuă planurile agresive de electrificare a vehiculelor, chiar dacă autoritățile de la Beijing au redus subvențiile acordate pentru vânzări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorii de companii auto se vor folosi de salonul auto de la Shanghai, care va fi deschis publicului vineri, pentru a prezenta numeroase mobiele electrice și hibride, chiar dacă mulți sunt îngrijorați că bateriile necesare acestor vehicule sunt încă prea scumpe, scrie News.ro.

Cu toate că vânzările de automobile ecologice au crescut puternic, susținute de politicile guvernamentale, automobilele electrice au atras un interes scăzut din partea cumpărătorilor, reprezentând sub 2% din piața auto chineză de 28 de milioane de vehicule comercializare anul trecut.

Segmentul de piață al automobilelor electrice este domnitat de producători locali, între care Beijing Automotive Group și  BYD, susșinut de miliardarul american Warren Buffett.

Guvernul a prezentat propuneri care cer companiilor auto să crească substanțial vânzările de vehicule cu surse noi de energie, în caz contrar riscând să fie penalizate.

Fotografiile cu “noul Duster” sunt doar simulări pe calculator. A doua generație a SUV-ului va fi înrudită cu Renault Kaptur din Rusia CITEȘTE ȘI Fotografiile cu “noul Duster” sunt doar simulări pe calculator. A doua generație a SUV-ului va fi înrudită cu Renault Kaptur din Rusia

În acest context, Ford a anunțat că până în 2018 va lansa în China un sedan hibrid numit Mondeo Energi, o versiune a Ford Fusion Energi disponibil pe piața americană. Compania intenționează să mai introducă în China un SUV integral electric, în următorii cinci ani.

General Motors, unul dintre cei mai mari producători auto pe piața chineză, vrea să lanseze cel puțin 10 vehicule alimentate cu surse noi de energie, până în 2020. În acest sens, GM a construit o fabrică de asamblare a bateriilor în Shanghai, care va începe livrările în 2018.

Volkswagen intenționează să lanseze 13 astfel de modele până în 2020, bazate pe tehnologia actuală, după versiunile hibride ale sedanului Phideon, prezentat marți, și sedanului Audi A6L.

Marca VW vrea să lanseze 10 modele electrice noi în intervalul 2020-2025.

Producătorul auto german mai vrea să formeze o companie mixtă pentru producția de vehicule electrice cu Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC), iar orice modele vor fi fabricate de aceasta s-ar adăuga planurilor deja existente ale VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria auto
china