INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3

INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3
scris 24 feb 2021

Datele privind vânzările din Europa, pentru luna ianuarie, confirmă rezultatele bune ale modelului Sandero, chiar dacă cifrele înregistrate de marca Dacia nu sunt satisfăcătoare.

Dacia Sandero a fost în luna ianuarie al treilea cel mai vândut automobil din Europa, potrivit datelor statistice colectate de Jato Dynamics din piețele UE și analizate de Profit.ro, într-un top care vine cu o răsturnare aproape de necrezut a situației din piață.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Cel mai vândut automobil din Europa a fost în prima lună a anului Toyota Yaris, acesta ocupând pentru prima dată de când se vinde pe acest continent primul loc. Modelul japonez a înregistrat o creștere de 3 procente față de anul trecut și a profitat de scăderile mari ale celorlalte automobile din piață.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Pe locul al doilea a fost Peugeot 208, unul dintre rivalii lui Sandero, care a consemnat o scădere de 15% față de anul trecut. Modelul românesc vine cu o creștere de 13%, ca urmare a începerii livrărilor pentru noua generație, extrem de apreciată pe marile piețe și în special în Franța.

INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3

Liderul tradițional al pieței auto din Europa, VW Golf, a raportat o scădere foarte mare, de 42%, din cauza factorilor agravanți din piață, începând cu intrarea în vigoare a noilor reglementări privind emisiile și terminând cu blocajele din producție, generate de criza semiconductorilor. O scădere la fel de mare a avut și Renault Clio (-32%), a doua mașină ca volume, în ultimii ani, și urmăritor principal al lui VW Golf în fruntea clasamentului.

Dacia a lansat motorizarea cu autonomie de 1.300 de km. Compania a implementat deja noile tehnologii la Mioveni CITEȘTE ȘI Dacia a lansat motorizarea cu autonomie de 1.300 de km. Compania a implementat deja noile tehnologii la Mioveni

Printre modelele care au înregistrat creșteri foarte mari se numără și Ford Puma, de asemenea construit în România, însă procentul mare se datorează faptului că în urmă cu un an acest model abia intra pe piețele din Europa.

Scăderea pieței auto din Europa în ianuarie a fost de 26% potrivit datelor Jato, confirmând cifrele raportate de ACEA anterior, cu un volum de 839.600 unități înmatriculate. Printre veștile bune este cea legată de SUV-uri, care au ajuns la 44% din totalul pieței.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Datele arată că mărcile cele mai vândute în ianuarie au fost VW, Peugeot și Toyota, toate trei în scădere față de anul trecut.

INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3
INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari dacia
top vanzari dacia sandero
jato dynamics