Israelul va interzice aeronavele Boeing 747 și avioanele similare cu patru motoare, din cauza poluării

Israelul va interzice aeronavele Boeing 747 și avioanele similare cu patru motoare, din cauza poluării
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2022

Israelul va interzice aeronavele Boeing 747 și avioanele similare cu patru motoare, începând cu 31 martie 2023, pentru a reduce poluarea fonică și a aerului, a anunțat autoritatea aeroportuară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca parte a unui plan de dezvoltare mai amplu, aflat în desfășurare, pentru a îmbunătăți mediul înconjurător, autoritatea a spus că a anunțat deja companiile aeriene că nu vor putea ateriza avioane mari pe aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv, începând cu sezonul de vară 2023, scrie News.ro.

FOTO Pasajul Unirii, redeschis după o investiție de 12 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Pasajul Unirii, redeschis după o investiție de 12 milioane de euro

Directiva se adresează în principal aeronavelor de marfă, deoarece majoritatea transportatorilor au încetat să mai folosească aeronave 747 și alte avioane cu patru motoare pe rutele către Israel.

Transportatorul El Al  și-a retras deja flota de aeronave 747 și folosește avioane Boeing 777 și 787 cu două motoare, pe rute lungi.

Operatorii concurenți folosesc și acele avioane Boeing sau Airbus comparabile pe aroportul Ben Gurion, deși 747 sunt încă folosite de unii pentru mărfuri.

Operarea aeronavelor cu patru motoare va fi permisă în cazuri excepționale și numai cu autorizație specială.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 747
poluare
avioane