Judecătorii au decis 10 zile de arest preventiv pentru Carlos Ghosn. Juriști: foarte rar un inculpat eliberat pe cauțiune este rearestat cu noi acuzații

Judecătorii au decis 10 zile de arest preventiv pentru Carlos Ghosn. Juriști: foarte rar un inculpat eliberat pe cauțiune este rearestat cu noi acuzații
scris 5 apr 2019

Judecătorii din Tokyo au decis să aprobe cererea procurorilor de arestare a lui Carlos Ghosn pentru 10 zile. Juriștii susțin că este foarte rar ca un inculpat eliberat pe cauțiune să fie rearestat cu noi acuzații.

În pofida faptului că beneficiase cu mai puțin de o lună în urmă de o eliberare condiționată, pe cauțiune din partea judecătorilor, pentru care a plătit 9 milioane de dolari, Carlos Ghosn s-a văzut nevoit să meargă din nou în celula de deținut, deoarece procurorii au lansat o acuzație nouă, l-au arestat și au cerut judecătorilor 10 zile de mandat. Aceștia au acceptat, iar avocații lui Ghosn au anunțat că depun chiar astăzi un apel la decizie.

Noua acuzație vizează unele transferuri de fonduri, presupus ilegale, din conturile Nissan în propriile conturi. Ghosn a transmis declarații prin care neagă acuzațiile și susține că nu au niciun suport real, ci sunt doar încercări de a-l reduce la tăcere.

Evenimentele pun din nou reflectoarele pe sistemul penal japonez, unde procurorii pot ține un acuzat în arest până la 20 de zile (de două ori 10 zile), cu aprobarea judecătorilor, dar fără să prezinte acuzații oficiale sau eventuale probe. Abia după cele 20 de zile ei sunt obligați să anunțe inculparea persoanei arestate sau să-l elibereze.

EXCLUSIV Guvernul va negocia autostrada Ploiești - Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul va negocia autostrada Ploiești - Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume

Dacă apelul avocaților la decizie nu va fi admis, Ghson nu mai poate organiza conferința de presă pe care a promis-o pentru 11 aprilie, pentru „spune adevărul”. Fost președinte Nissan și Renault și-a făcut cont pe Twitter special pentru acest eveniment, unde a postat informația în engleză și japoneză. Câteva ore mai târziu, el a fost arestat de procurori, iar soției sale i-au fost reținute pașaportul și telefonul.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi