Kuehne și-a mărit participația la Lufthansa

Kuehne și-a mărit participația la Lufthansa
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Antreprenorul german din sectorul de logistică Klaus-Michael Kuehne și-a mărit pachetul de acțiuni la transportatorul aerian german Lufthansa la 10%, a anunțat Kuehne Holding, într-un comunicat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu aproximativ o lună, Kuehne, în vârstă de 84 de ani, își mărise participația la Lufthansa la 5%, devenind al doilea cel mai mare acționar al companiei aeriene după guvernul german, potrivit datelor Refinitiv.

FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Bigster, pe care românii l-au putut vedea doar în imagini filmate și fotografii, apare în premieră

Kuehne Holding a achiziționat un pachet de 10% din Deutsche Lufthansa de pe piață, printr-o filială germană deținută în totalitate, a declarat holdingul deținut de Klaus-Michael Kuehne, scrie News.ro.

Investiția în Deutsche Lufthansa reprezintă o completare excelentă a portofoliului existent, în care know-how-ul logistic este grupat prin diverse holdinguri independente”, a spus Kuehne în comunicat.

Miliardarul german este, de asemenea, acționarul de control al companiei elvețiene de logistică Kuehne & Nagel și deține un pachet de 30% în compania de transport containere Hapag-Lloyd.

Lufthansa a declarat săptămâna trecută că a semnat o facilitate de credit revolving de 2 miliarde de euro cu un sindicat de bănci internaționale, pentru a-și crește lichiditatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
kuehne
lufthansa