Lamborghini va investi cel puțin 1,8 miliarde de euro pentru electrificarea modelelor, până în 2024

Lamborghini va investi cel puțin 1,8 miliarde de euro pentru electrificarea modelelor, până în 2024
scris 2 iul 2022

Marca italiană de super-mașini Lamborghini intenționează să investească cel puțin 1,8 miliarde de euro pentru a produce o gamă hibridă până în 2024 și mai mult pentru a dezvolta modelul complet electric până la sfârșitul deceniului, a declarat directorul general Stephan Winkelmann, publicației Il Sole 24 Ore, transmite Reuters.

Lamborghini, parte a Grupului Volkswagen, a declarat anul trecut că va investi 1,5 miliarde de euro pentru a-și transforma modelele actuale - mașinile sport Huracan și Aventador și modelul Urus – în modele cu motoare hibride pe benzină și electrice, până la sfârșitul anului 2024, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Piața auto din România a intrat în declin, pentru prima dată în acest an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto din România a intrat în declin, pentru prima dată în acest an

”Am alocat 1,8 miliarde, dar în realitate va fi mult mai mult – cea mai mare investiție din istoria Lamborghini Automobili”, a spus Winkelmann pentru ziar, adăugând că cifra nu include dezvoltarea modelului complet electric.

"Investiția va fi uriașă pentru că trebuie să facem față erei full electrice, păstrând în același timp valorile ADN-ului Lamborghini. Va fi o provocare foarte dificilă."

La fel ca rivalii săi Ferrari, Aston Martin Lagonda și McLaren, Lamborghini trebuie să vadă cum să-și schimbe gama în vehicule electrice fără a pierde performanța ridicată care susține prețurile premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
masini