Licitația pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei - finalizată

Licitația pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei - finalizată
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță că s-a finalizat procedura de licitație privind atribuirea contractului de construcție a centurilor metropolitane ale Oradiei, care au ca scop fluidizarea traficului la intrările în municipiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câștigătorul licitației este firma PORR Construct care va avea ca sarcină contractuală să definitiveze lucrările până în toamna anului viitor. Licitația a fost adjudecată la prețul cel mai mic ofertat, de peste 38 de milioane de euro, arată G4Media.ro.

Consiliul Concurenței a amendat Volvo România cu peste 13 milioane lei CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat Volvo România cu peste 13 milioane lei

„Firma Porr ar urma să construiască trei centuri noi, în lungime totală de aproape 20 de km, în Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. De asemena, se vor reabilita și aproape 13 km de drum județean între Oșorhei și Copăcel”, a detaliat Ilie Bolojan.

El a menționat că în cazul în care nu vor exista contestații în privința desemnării câștigătorului licitației, contractul de execuție se va semna la începutul lunii februarie.

„Având în vedere că proiectul tehnic este realizat, lucrările vor putea începe imediat ce vremea ne va permite, din primăvară urmând să se lucreze pe toate cele patru tronsoane”, a adăugat Bolojan.

Liderul Consiliului Județean Bihor a explicat că lucrările la cele trei centuri vor fi începute din bugetul instituției pe care o conduce și că în a doua jumătate a acestui an ar urma să se treacă la finanțarea pe fonduri europene.

De asemenea, la începutul lunii februarie sunt așteptate și ofertele pentru centura Biharia – Paleu. „Din toamna acestui an ar urma să înceapă lucrările și la acest nou proiect”, arată Bolojan.

„Această rețea de centuri radiale din Zona Metropolitană a Oradiei și inelul metropolitan vor asigura, de anul viitor, o circulație fluentă la intrările în oraș, vor reduce poluarea, vor scădea numărul de accidente și vor constitui noi coridoare de dezvoltare”, a transmis Ilie Bolojan.

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
centura