Licitația pentru legătura directă dintre Uzina Ford și Drumul Expres Craiova – Pitești, reluată după un an

Licitația pentru legătura directă dintre Uzina Ford și Drumul Expres Craiova – Pitești, reluată după un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA caută un proiectant care să elaboreze studiul de fezabilitate (SF) al drumului de legătură, la pachet cu proiectul tehnic de execuție, detaliile de execuție și asistența tehnică pe parcursul lucrărilor și în perioada de garanție a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procedura de achiziție a acestor servicii a fost lansată în data de 16 iunie în sistemul electronic și are ca termen limită de primire a ofertelor 25 iulie. CNAIR vrea drumul care să lege DN6 (zona Ford) de tronsonul I al DEx12 în maxim trei ani de la stabilirea proiectantului, stabilind termene clare pentru fiecare etapă, anunță Gazeta de Sud.

VIDEO O companie aeriană își revopsește avioanele pentru a scăpa de litera „Z” de pe coadă CITEȘTE ȘI VIDEO O companie aeriană își revopsește avioanele pentru a scăpa de litera „Z” de pe coadă

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare este de 1,5 milioane de lei cu TVA (300.000 de euro).

Drumul trebuie să se lege de tronsonul I al DEx12 Craiova – Pitești, care pleacă din Centura de Nord a Craiovei (Ghercești) și ține până la limita cu județul Olt. Este vorba de cei 17 km la care lucrează firma italiană Tirrena Scavi, constructorul fiind însă în mare întârziere.

Compania de Drumuri a anulat în februarie 2021 precedenta licitație pentru proiectarea șoselei de legătură între Uzina Ford și Drumul Expres Craiova – Pitești, cele două oferte depuse fiind considerate inacceptabile/neconforme.

Licitația pentru proiectarea unui drum de legătură cu o lungime de aproximativ 10 kilometri între Uzina Ford și lotul 1 Craiova – Robănești (17 km) a fost lansată în august 2021, iar la termenul din 16 septembrie au fost depuse două oferte, ambele de la firme românești: SC IRIMAT CONS SRL – SC Studio CORONA SRL CIVIL Engineering și SC TOTAL ROAD SRL. Comisia de Evaluare din CNAIR a decis respingerea ambelor oferte și, cel mai probabil, licitația va fi reluată.

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă anunța în vara anului trecut că durata de execuție a șoselei este de 24 de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina ford
drum expres