Lista companiilor aeriene care au suspendat zborurile către China, din cauza îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus

Lista companiilor aeriene care au suspendat zborurile către China, din cauza îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2020

Companii aeriene din întreaga lume au început să suspende zborurile către China din cauza extinderii îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 9.700 de persoane și a ucis 213, relatează Reuters, care prezintă o listă cu companiile aviatice care au luat astfel de decizii, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AIR CANADA

Air Canada a anunțat pe 28 ianuarie că anulează anumite zboruri către China.

AIR FRANCE-KLM

Air France-KLM a anunțat pe 30 ianuarie că a suspendat toate zborurile planificate către și dinspre China continentală, până pe 9 februarie 2020.

Curse aeriene din Satu Mare spre litoral, în vara acestui an CITEȘTE ȘI Curse aeriene din Satu Mare spre litoral, în vara acestui an

AIR INDIA

Air India anulează zborul Mumbai-Delhi-Shanghai începând din 31 ianuarie până pe 14 februarie.

AIR SEOUL

Operatorul cu discount Air Seoul a anunțat pe 28 ianuarie că suspendă toate cursele către China.

AIR TANZANIA

Operatorul aerian de stat din Tanzania amână zborurile inaugurale către China. Compania ar fi urmat să înceapă să efectueze curse charter către China din februarie.

AMERICAN AIRLINES

Cel mai mare operator aerian american va suspenda cursele din Los Angeles către Beijing și Shanghai începând din 9 februarie până pe 27 martie.

BRITISH AIRWAYS

BA a anunțat pe 30 ianuarie că a anulat toate zborurile către China continentală, timp de o lună.

CATHAY PACIFIC AIRWAYS

Compania Cathay Pacific din Hong Kong a anunțat că va reduce progresiv capacitatea de transport către și dinspre China cu cel puțin 50%, din 30 ianuarie și până la sfârșitul lunii martie.

EGYPTAIR

Cel mai important operator aerian din Egipt va suspenda toate cursele spre și dinspre China, începând de sâmbătă.

EL AL ISRAEL AIRLINES

El Al Israel Airlines a anunțat pe 30 ianuarie că suspendă zborurile către Beijing până pe 25 martie. Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că nu va permite ca zboruri din Chona să aterizeze pe aeroporturile din Israel.

FINNAIR

Operatorul finlandez Finnair a anunțat pe 28 ianuarie că va suspenda cursele către Nanjing și Beijing până la sfârșitul lui martie, după ce China a suspendat călătoriile internaționale în grup.

Finnair va suspenda cele trei curse săptămânale efectuate între Helsinki și Beijing Daxing, între 5 februarie și 29 martie, și cele două curse săptămânale între Helsinki și Nanjing, între 8 februarie și 29 martie.

LION AIR

Lion Air Group din Indonezia a anunțat pe 29 ianuarie că va suspenda toate zborurile către China, începând din februarie. Până acum compania aeriană a suspendat șase curse din mai multe orașe indoneziene către China, iar restul vor fi anulate de luna viitoare.

LUFTHANSA

Compania germană Lufthansa a anunțat pe 29 ianuarie că suspendă cursele efectuate de Lufthansa, Swiss și Austrian Airlines către și dinspre China, până pe 9 februarie. Compania continuă să efectueze zboruri către Hong Kong, dar nu va mai accepta rezervări pentru zboruri către China continentală, până la sfârșitul lui februarie.

SAS

Operatorul nordic SAS a anunțat pe 30 ianuarie că va suspenda toate zborurile către și dinspre Shanghai și Beijing, din 31 ianuarie până pe 9 februarie. SAS asigură 12 legături săptămânale regulate din și către Shanghai and Beijing.

TURKISH AIRLINES

Cel mai mare operator aerian al Turciei a anunțat pe 30 ianuarie că va reduce frecvența zborurilor planificate către Beijing, Guangzhou, Shanghai și Xian, între 5 februarie și 29 februarie.

UNITED AIRLINES

Operatorul United din Chicago a anunțat că va implementa o a doua fază de anulări de zboruri între orașele sale de bază din SUA și Beijing, Hong Kong și Shanghai, rezultând anularea a încă 332 de zboruri dus-întors până pe 28 martie.

Anulările vor reduce plecările zilnice ale companiei din China continentală și Hong Kong de la 12 la patru.

United anunțase inițial anularea a 24 de zboruri din SUA către Beijing, Hong Kong și Shanghai, în perioada 1 februarie-8 februarie, din cauza scăderii semnificative a cererii.

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic își va suspenda cursele zilnice către Shanghai timp de două săptămâni, începând de pe 2 februarie, din cauza epidemiei și a scăderii cererii. Zborurile către Hong Kong vor continua conform programului, a anunțat joi compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii aeriene
zboruri china
coronavirus