Livrările de avioane ale Boeing, în creștere

Livrările de avioane ale Boeing, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Boeing a livrat 51 de avioane în iunie, cel mai mare număr după martie 2019, iar numărul total din prima jumătate a anului a atins 216 de avioane, în creștere cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut, au arătat datele publicate de companie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările din iunie au inclus 43 de avioane Boeing 737 MAX, allle căror livrări își revin după o criză legată de siguranță de aproape doi ani, scrie News.ro.

Uber a plătit sute de mii de dolari unor profesori universitari faimoși, pentru ca aceștia să publice studii care să laude în presă modelul de afaceri al companiei CITEȘTE ȘI Uber a plătit sute de mii de dolari unor profesori universitari faimoși, pentru ca aceștia să publice studii care să laude în presă modelul de afaceri al companiei

Surse din industrie au spus că producția lunară de avioane MAX a atins o țintă de 31 de avioane, dar încă nu a fost ”stabilizată” la acest nivel, deoarece industria aerospațială se confruntă cu probleme la nivel mondial în lanțul de aprovizionare.

Livrările din iunie au inclus șase nave comerciale cu corp larg, dar, pentru a 12-a lună consecutivă, nu au fost și 787 Dreamliners. Livrările avionului destinat curselor lungi au fost oprite timp de un an, deoarece Boeing și autoritățile de reglementare investighează problemele de producție.

Boeing a câștigat 50 de comenzi de avioane în iunie, inclusiv pentru 49 de aeronave MAX, dintre care 48 au fost vândute unor clienți ale căror nume nu au fost dezvăluite imediat.

Singurul cumpărător cunoscut este American Airlines.

Boeing a înregistrat în iunie și anulări de comenzi pentru 35 de avioane, în principal legate de restructurarea companiilor aeriene, inclusiv 29 de avioane alocate inițial pentru Norwegian Air.

Compania a beneficiat și în iunie de pe urma a zeci de avioane scoase din așteptare și plasate înapoi pe o listă de comenzi care urmează să fie onorate.

În total, în prima jumătate a anului, Boeing a înregistrat 286 de comenzi brute și a primit 100 de anulări, rezultând un total net de 186 de comenzi, după anulări și conversii.

Compania europeană Airbus a raportat vineri 259 de comenzi nete, după anulări, în prima jumătate a anului, în creștere puternică față de intervalul similar al anului trecut. Livrările au fost de 297 de avioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane