Livrările de vehicule ale Volkswagen au crescut cu puțin peste 10% în trimestrul al treilea

Livrările de vehicule ale Volkswagen au crescut cu puțin peste 10% în trimestrul al treilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Livrările Volkswagen au crescut cu puțin peste 10% în trimestrul al treilea, pe măsură ce problemele lanțului de aprovizionare s-au atenuat, dar pe ansamblu au scăzut cu 12,9% în acest an, la puțin peste 6 milioane de vehicule, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În septembrie a avut loc o creștere de 20,7% a livrărilor, stimulată în special de piața din China, unde restricțiile legate de Covid-19 au limitat producția în prima jumătate a anului.

Fondatorul companiei de vehicule electrice Nikola, găsit vinovat pentru fraudă. Investitorii au fost mințiți cu privire la tehnologia mașinilor CITEȘTE ȘI Fondatorul companiei de vehicule electrice Nikola, găsit vinovat pentru fraudă. Investitorii au fost mințiți cu privire la tehnologia mașinilor

Producția constructorului de automobile reflectă o redresare largă în industriei auto în ultimele luni, după o primă jumătate a anului afectată de probleme în lanțul de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina și a închiderii fabricilor din China, din efect al restricțiilor legate de coronavirus, scrie News.ro.

Livrările BMW din trimestrul al treilea au fost doar puțin sub cele de anul trecut, cu o creștere de 6,6% a vânzărilor în septembrieîn timp ce livrările Mercedes-Benz au crescut cu 20% în aceeași perioadă.

La nivel general, livrările Volkswagen au scăzut în acest an în fiecare regiune majoră, Europa fiind cel mai grav afectată, urmată de Orientul Mijlociu și Africa.

China a înregistrat cea mai mică scădere, de 7,5%, urmată de o redresare puternică în septembrie, livrările fiind cu o treime mai mari decât în ​​aceeași lună a anului trecut.

Mașinile electrice au reprezentat 6% din totalul livrărilor, incluzând 366.400 de vehicule.

Aproximativ două treimi din livrările de vehicule integral electrice au fost în Europa, iar treimea rămasă în principal în China, unde Volkswagen se luptă cu producătorii autohtoni și cu Tesla pentru o cotă mai mare pe piața internă de mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
masini