Lufthansa analizează o posibilă preluare a operatorului aerian Norwegian Air

Lufthansa analizează o posibilă preluare a operatorului aerian Norwegian Air
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2018

Lufthansa analizează o posibilă preluare a operatorului aerian Norwegian Air, de care este interesat și grupul IAG, proprietarul British Airways, a declarat directorul general al companiei germane, Carsten Spohr, informație care a determinat creșterea acțiunilor companiei norvegiene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În Europa, toată lumea discută cu toată lumea, se apropie un nou val de consolidări. Asta înseamnă că suntem în contact și cu norvegienii”, a declarat Spohr publicației germane Sueddeutsche Zeitung.

Întrebat dacă Norwegian Air ar fi o achiziție potrivită pentru Lufthansa, Spohr a spus că preluările depind întotdeauna de valoarea strategică, preț și legislația în domeniul concurenței, scrie News.ro.

Aeroportul Harstfield-Jackson din Atlanta - cel mai aglomerat din lume. Top aeroporturi cu cei mai mulți pasageri CITEȘTE ȘI Aeroportul Harstfield-Jackson din Atlanta - cel mai aglomerat din lume. Top aeroporturi cu cei mai mulți pasageri

”Nu există răspunsuri ușoare”, a spus acesta.

În luna aprilie, IAG a anunțat că a cumpărat o participație la Norwegian Air, iar compania norvegiană a primit ulterior întrebări din partea mai multor companii referitoare la achiziții, tranzacții și alte forme de cooperare.

Acțiunile Norwegian Air au început tranzacțiile de luni în creștere cu 10%, la bursa din Oslo, ulterior fiind tranzacționate în urcare cu 8,9%.

Titlurile Lufthansa au urcat luni cu 0,6%, peste avansul de 0,5% al indicelui german DAX.

Reprezentanții Norwegian Air nu au fost disponibili pentru comentarii.

În urma falimentul de anul trecut al Air Berlin și Monarch, directorii operatorilor aerieni au anticipat că procesul de consolidare a pieței va continua în Europa, în special ca efect al impactului creșterii prețurilor petrolului asupra companiilor cu situații financiare vulnerabile.

Spohr a declarat la începutul acestei luni că Lufthansa va profita de oportunitățile de preluare, dacă vor apărea, și că toți operatorii sunt în contact unii cu alții.

După preluarea unor părți ale Air Berlin, anuk trecut, și a unei participații la Brussels Airlines care nu se afla încă în proprietatea sa, pentru extinderea brandului Eurowings, Lufthansa a fost interesată și de Alitalia, cu toate că procesul este ținut în loc de neînțelegerile politice.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
norwegian air