Lufthansa dă înapoi statului german banii cu care a salvat- o, dar elimină în continuare locuri de muncă

Lufthansa dă înapoi statului german banii cu care a salvat- o, dar elimină în continuare locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

​Gigantul aviatic a rambursat guvernului german sprijinul financiar despre care spune că a salvat 100.000 de locuri de muncă la primul vârf al pandemiei de Covid-19 din 2020. Dar numărul angajaților va fi redus cu încă 3.000, scrie The Local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lufthansa a anunțat vineri că a terminat de rambursat statului 9 miliarde de euro care au salvat-o de la faliment anul trecut. Compania a declarat că rambursarea s-a terminat „mult mai devreme decât era planificat” datorită măsurilor de reducere a costurilor și a creșterii cererilor de călătorie după ce țările au relaxat din restricții. În octombrie 2023, guvernul german va vinde pachetul de aproximativ 14% din acțiuni pe care l-a primit în cadrul ajutorului acordat, scrie Hotnews.ro.

Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături CITEȘTE ȘI Facebook anunță Shops in Groups și alte funcții de cumpărături

Carsten Spohr, șeful companiei, a mulțumit guvernului Merkel și contribuabililor germani pentru ajutorul dat „în cea mai serioasă criză financiară din istoria lui Lufthansa”, spunând că au fost salvate 100.000 de locuri de muncă.

Guvernul a aprobat anul trecut în iunie să susțină Lufthansa cu o linie de credit, dar compania a utilizat în cele din urmă doar 3,8 miliarde de euro. Ministrul de finanțe Olaf Scholz, văzut ca succesor al lui Merkel, a salutat rambursarea anticipată și a spus că guvernul va face probabil profit din vânzarea acțiunilor Lufthansa. „Politicile inteligente rentează”, a spus el.

Grupul, care include companiile aviatice Swiss, Austrian și Brussels, este în toiul unui program de reducere a schemei de personal care a eliminat 30.000 de poziții din cele 140.000 de la începutul pandemiei. Compania a anunțat la începutul lunii că va mai elimina 3.000 de locuri de muncă.

Lufthansa a anunțat că a obținut un profit operațional în trimestrul trecut, primul de la începutul pandemiei.​

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
germania