Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor cu o cincime din flotă, din cauza epidemiei de coronavirus

Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor cu o cincime din flotă, din cauza epidemiei de coronavirus
scris 5 mar 2020

Lufthansa a anunțat miercuri că și-a redus capacitatea de zbor cu aproape o cincime din flotă, confirmând informațiile oferite anterior de surse din companie referitoare la reacția operatorului aerian german la epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

”Ne ajustăm dinamic planurile pentru a reflecta circumstanțele extraordinare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Lufthansa.

Potrivit companiei, măsura este echivalentă cu consemnarea la sol a 150 de avioane, aproximativ o șesime din reducerea de capacitate având loc în cazul curselor pe distanțe lungi, scrie News.ro.

FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion CITEȘTE ȘI FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion

Lufthansa Group, care include operatorii Swiss, Brussels și Austrian Airlines, are o flotă totală de 770 de avioane.

Săptămâna trecută, Lufthansa a anunțat că și-a redus capacitatea de transport, măsură echivalentă cu consemnarea la sol a 23 de avioane destinate curselor pe distanțe lungi.

Șefii companiilor aeriene europene au avertizat marți că ce va fi mai rău urmează să vină pentru industria aeriană, în privința impactului economic al epidemiei de coronavirus, dar au anticipat că cererea s-ar putea stabiliza în următoarele săptămâni.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lufthansa
coronavirus