Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă a angajaților sistemului feroviar din ultimii 30 de ani

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă a angajaților sistemului feroviar din ultimii 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2022

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă a angajaților sistemului feroviar din ultimii 30 de ani între 21 și 25 iunie, sindicatele din industrie cerând salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatul feroviar RMT a anunțat, de asemenea, o nouă grevă de 24 de ore în metroul londonez pe 21 iunie, pe lângă o grevă de o zi care a avut loc săptămâna aceasta, care a împiedicat în mare măsură activitatea în capitală și alte zile de grevă din martie, scrie News.ro.

Blue Air a suspendat până în octombrie 2022 zborurile de pe 20 de rute CITEȘTE ȘI Blue Air a suspendat până în octombrie 2022 zborurile de pe 20 de rute

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a avertizat, într-un interviu pentru Sky News, cu privire la impactul grevei asupra economiei după pandemie.

Aceste mișcări sociale anunțate riscă în special să afecteze mai multe evenimente sportive și culturale de mare amploare, precum festivalul de muzică de la Glastonbury.

El a mai subliniat că aceste greve vor afecta atât călătorii, cât și muncitorii, deoarece este necesară o ”industrie durabilă” în contextul recuperării economiei după pandemie.

”Peste 50.000 de lucrători vor ieși în stradă în cadrul unei greve naționale de trei zile la sfârșitul acestei luni, în timpul celei mai mari dispute sectoriale din 1989” și al privatizărilor majore ale sectorului, anunță sindicatul RMT într-un comunicat de presă.

Sindicatul atribuie această mișcare socială care se va desfășura pe 21, 23 și 25 iunie ”incapacității angajatorilor feroviari de a ajunge la un compromis negociat cu RMT”.

RMT susține că operatorul de rețea feroviară Network Rail intenționează să reducă cel puțin 2.500 de locuri de muncă din domeniul mentenanței, ca parte a unui plan de economii de 2 miliarde de lire sterline.

”Network Rail și companiile de transport feroviar au impus înghețarea salariilor pe mai mulți ani asupra forței de muncă și intenționează să reducă mii de locuri de muncă, ceea ce va afecta siguranța căilor ferate”, argumentează RMT.

Potrivit RMT, există o ”criză a costului vieții” și este ”inacceptabil” ca lucrătorii feroviari să-și piardă locurile de muncă sau să se confrunte cu încă un an de ”înghețare a salariilor”, în contextul inflației în creștere, a declarat Mike Lynch, directorul general al RMT.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
greva