Mercedes-Benz a deschis prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA

Mercedes-Benz a deschis prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Mercedes-Benz a deschis prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA și a declarat că producătorul japonez de baterii Envision AESC va furniza module de baterii pentru vehiculele electrice Mercedes fabricate la o nouă fabrică din SUA, de la mijlocul deceniului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pe lângă inaugurarea fabricii de baterii din Bibb County, Alabama, Mercedes a prezentat, de asemenea, un SUV electric mare, care urmează să fie construit la unitatea de asamblare din apropiere de Tuscaloosa, Alabama, în acest an, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova, vândută către Ford Otosan Turcia, în care constructorul are doar 41%

SUV-ul EQS și un SUV electric EQE mai mic, care urmează să fie fabricat tot în Alabama, se alătură unei game tot mai mari de SUV-uri electrice cu care Mercedes-Benz încearcă să concureze Tesla în Statele Unite, China și Europa.

Uzina de baterii, care va angaja 600 de muncitori, și linia de asamblare fac parte dintr-un proiect de 40 de miliarde de euro (44 de miliarde de dolari) al Mercedes pentru a-și electrifica în totalitate gama de vehicule până în 2030, acolo unde piețele permit acest lucru.

Mercedes, care intenționează să producă baterii pentru vehicule elecgtrice în Europa, America de Nord și Asia, își propune să aibă opt fabrici de celule, împăreună cu companii partenere din întreaga lume, cu capacitatea de a produce 200 de gigawați pe an până la sfârșitul deceniului.

Directorul general al Mercedes Ola Kaellenius și alți directori s-au aflat marți în Alabama pentru a deschide noua fabrică de baterii.

Kaellenius încearcă să accelereze trecerea Mercedes de la o companie cu tehnologie de combustie internă la una ale cărei produse nu emit carbon și se bazează pe software și putere informatică.

Creșterea prețurilor la benzină de la invadarea Ucrainei de către Rusia a amplificat dificultățile pentru producătorii de automobile consacrați, care încă se bazează pe vehiculele alimentate cu combustibili fosili pentru profituri.

Mercedes și alți producători auto consacrați sunt în urma Tesla în privința vânzărilor de vehicule electrice și a dezvoltării de sisteme informatice și software.

Uzina de asamblare Mercedes Alabama, care împlinește 25 de ani în acest an, poate construi atât vehicule electrice, cât și vehicule cu combustie și este una dintre cele mai mari fabrici de producție de vehicule Mercedes din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
baterii