Mercedes-Benz se va axa pe vânzările de mașini premium și vehicule electrice în 2022

Mercedes-Benz se va axa pe vânzările de mașini premium și vehicule electrice în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

Mercedes-Benz a anunțat joi că va prioritiza vânzările de mașini premium și vehicule electrice în 2022 și va extinde relațiile cu producătorii de cipuri, pentru a avea mai mult control privind lanțul de aprovizionare, pe fondul deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, divizia Mercedes-Benz Cars & Vans a realizat un profit ajustat înainte de taxe și dobânzi (EBIT) de 13,9 miliarde de euro, de la 6,8 miliarde de euro în anul precedent, deși vânzările au scăzut cu 5%, scrie Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Câștigurile au fost stimulate de vânzările de mașini premium și vehicule electrice, care au crescut semnificativ față de 2020. Astfel, în 2021, vânzările de mașini premium au crescut cu 30%, iar cele de vehicule electrice cu 64%.

"Ne concentrăm pe eficiența costurilor și gestionarea lanțului de aprovizionare, iar prioritățile noastre sunt accelerarea ofensivei electrice, a planurilor privind mașinile autonome și axarea pe afacerea noastră de mașini de lux", a afirmat directorul general Ola Kaellenius.

Compania va propune dividende de 5 euro pe acțiune pentru 2021, față de 1,35 euro pe acțiune în 2020.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Pentru acest an, Mercedes-Benz estimează o creștere ușoară a veniturilor, comparativ cu 2021, în urma atenuării perturbărilor din lanțul de aprovizionare, dar a avertizat că este prea devreme să previzioneze când se va încheia deficitul global de semiconductori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
vehicule electrice