MHS Truck & Bus, unic importator Rheinmetall MAN în România, controlat de șeful Automobile Bavaria, și Roman SA vor produce la Brașov camioane militare

MHS Truck & Bus, unic importator Rheinmetall MAN în România, controlat de șeful Automobile Bavaria, și Roman SA vor produce la Brașov camioane militare
scris 21 aug 2018

MHS Truck & Bus, unic importator și partener de service al vehiculelor militare și militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane, Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei Române.

MHS este controlat de germanul Michael Schmidt, președintele grupului Automobile Bavaria.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei Române cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali, a comunicat compania. 

“Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.”, a declarat Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Noi cerințe privind acordarea ecotichetelor în programul Rabla Plus. Sunt introduse standarde diferite la mașinile hibride CITEȘTE ȘI Noi cerințe privind acordarea ecotichetelor în programul Rabla Plus. Sunt introduse standarde diferite la mașinile hibride

Potrivit companiei, parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România. 

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul român al Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG. 

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul care interzice mașinile cu volan pe partea dreaptă din afara UE. RAR a omologat în ultimii doi ani peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe dreapta CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor a semnat ordinul care interzice mașinile cu volan pe partea dreaptă din afara UE. RAR a omologat în ultimii doi ani peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe dreapta

Parteneriatul MHS-Roman continuă tradiția colaborării dintre Armata Română și MAN. În urma cu 47 de ani, linia de producție de la “Steagul Roșu”, ulterior Roman Brașov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licențe MAN, exportat în țări de pe tot globul.

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator și partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6x6 BB din clasa HX.

viewscnt
Afla mai multe despre
roman
brasov
camioane
mhs truck & bus
rheinmetall
man
militar