Mii de șoferi ai Uber și Cabify au protestat la Madrid față de planurile de înăsprire a legislației

Mii de șoferi ai Uber și Cabify au protestat la Madrid față de planurile de înăsprire a legislației
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2018

Mii de șoferi ai companiilor de ride-sharing Uber și Cabify au protestat joi, în centrul Madridului, scandând ”vrem să muncim”, înainte de aprobarea unui plan de înăsprire a legislației, care ar urma să aibă loc vineri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șoferii ambelor companii, care sunt contestate de șoferi de taxi din întreaga lume pentru concurență incorectă, au oferit curse gratuite timp de 12 ore, înainte de grevă, a anunțat asociația de afaceri Unauto, scrie News.ro.

În Spania există aproape 11.000 de vehicule cu licențe de ride-sharing și peste 65.000 cu licențe de taximetrie, potrivit datelor Ministerului Lucrărilor Publice. La nivel național, există peste 150.000 de șoferi de taxi și 15.000 de șoferi ai Uber și Cabify.

Analiză Flight Refund: Topul companiilor aviatice care operează în România după ponderea zborurilor cu incidente CITEȘTE ȘI Analiză Flight Refund: Topul companiilor aviatice care operează în România după ponderea zborurilor cu incidente

Un șofer al Cabigy, Juan Antonio Sastre, în vârstă de 57 de ani, care a ieșit din rândurilor șomerilor de lungă durată atunci când s-a angajat la această companie, a spus că se teme pentru slujba sa.

”Nu știm ce se va întâmpla în continuare, viitorul nostru este incert”, a spus Sastre, care a participat la marș.

Detaliile noilor reglementări nu au fost încă anunțate, dar noua lege ar urma să includă restricții suplimentare pentru serviciile oferite de companiile de ride-sharing.

Susținută de investitori precum Goldman Sachs și BlackRock, și evaluată la peste 70 de miliarde de dolari, Uber consideră Europa Occidentală ca o piață tot mai importantă.

Uber a fost dată în judecată în state din toată lumea, iar șoferii de taxi din Londra pregătesc un proces colectiv, în timp ce autoritățile din New York analizează limitarea servicilor companiei, după o serie de sinucideri în rândul șoferilor de taxiuri galbene.

Șoferii de taxi din Spania, care au organizat o grevă de șase zile în luna august, pentru a contesta licențele Uber și Cabify, au spus că serviciile de ride-sharing, care sunt comandate prin intermediul aplicațiilor de smartphone-uri, practică în mod delibrat tarife mai scăzute.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
cabify
madrid