Mike Manley, șeful mărcii Jeep, va fi noul CEO al Fiat Chrysler Automobiles, în locul lui Sergio Marchionne, aflat în spital

Mike Manley, șeful mărcii Jeep, va fi noul CEO al Fiat Chrysler Automobiles, în locul lui Sergio Marchionne, aflat în spital
scris 22 iul 2018

Fiat Chrysler Automobiles are deja un succesor pentru Sergio Marchionne, decizia fiind anunțată oficial. Mike Manley, șeful mărcii Jeep, urmează să fie instalat în postul de CEO al FCA, în cel mai scurt timp, după ce Adunarea Generală a Acționarilor va aproba numirea.

Cu Sergio Marchionne aflat la final de mandat și cu evenimente medicale care au grăbit schimbarea sa în funcție, board-ul Fiat Chrysler Automobiles a fost nevoit să se întâlnească înainte de termen și să decidă asupra numelui viitorului CEO al companiei. Acesta va fi, așa cum Fiat Chrysler a anunțat printr-un comunicat, Mike Manley, șeful Jeep, cel care conduce această marcă încă din 2009.

Sergio Marchionne ar fi trebuit să predea ștafeta în acest an, însă o internare neprevăzută a sa în spital a făcut ca planurile să fie date peste cap. Sergio Marchionne nu va fi prezent nici la prezentarea bilanțului pe primele șase luni ale anului, din motivele medicale anunțate. Ultima sa apariție oficială a fost pe 1 iunie, când a prezentat planul de dezvoltare a companiei pentru următorii patru ani. Între timp, au fost confirmate informațiile potrivit cărora Jeep a depășit pentru prima dată Fiat, de când există Fiat Chrysler, date ce vor fi anunțate pe 25 iulie.

Mike Manely, în vârstă de 54 de ani, a lucrat mult timp pentru DaimlerChrysler, în perioada în care cele două formau o singură companie, iar la momentul despărțirii celor două și, implicit, în procesul de insolvență al Chrysler, el a rămas în cadrul acestui brand. Odată cu preluarea Chrysler de Fiat, Manely a devenit șef al mărcii Jeep, pe care a reușit să o ducă la un nivel pe care cea mai titrată marcă americană de automobile nu l-a mai cunoscut vreodată. A crescut vânzările cu 400% în aproape un deceniu petrecut la conducere, iar pe piața din SUA a reușit să atingă pragul de 1 milion de vehicule vândute pentr prima dată în istoria mărcii. Din 2015, a primit în coordonare și marca de pick-up-uri RAM.

Aston Martin a prezentat un automobil zburător de lux care va avea un preț „cu șapte zerouri” CITEȘTE ȘI Aston Martin a prezentat un automobil zburător de lux care va avea un preț „cu șapte zerouri”

Inițial, informațiile vorbeau despre o anunțare a noului șef al FCA chiar pe 1 iunie, la prezentarea strategiei pe următorii patru ani, însă momentul a fost amânat, pentru că decizia, se pare, a fost greu de luat. S-au aflat în cursă Alfredo Altavilla, șeful FCA Europe, Richard Palmer, șeful finanțelor FCA, Michael Manley, șeful FCA Asia Pacific, și Pietro Gorlier, șeful Mopar și Magneti Marelli. Cel care a avut ultimul cuvânt de psus a fost John Elkann, nepotul celebrului Gianni Agnelli, care conduce holdingul Exor. Acesta este vehiculul prin care familia Agnelli controlează FCA și celelalte companii din portofoliu.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
chrysler
jeep
sergio marchionne
mike manely