Ministrul francez de Finanțe a avertizat că pachetul de compensații al fostului președinte al Renault, Carlos Ghosn, nu trebuie să fie exorbitant

Ministrul francez de Finanțe a avertizat că pachetul de compensații al fostului președinte al Renault, Carlos Ghosn, nu trebuie să fie exorbitant
scris 28 ian 2019

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a spus că pachetul de compensații care va fi acordat fostului președinte al Renault, Carlos Ghosn, nevoit să demisioneze în urma arestării sale în Japonia, unde este acuzat de ilegalități financiare, nu trebuie să fie exorbitant și că statul francez va urmări cu atenție problema, transmite Reuters.

Renault, care săptămâna trecută a numit un președinte și un director general în locul lui Ghosn, trebuie să stabilească pachetul de compensații al acestuia, o posibilă problemă explozivă în Franța, unde guvernul se confruntă cu proteste din cauza salariilor și a inechităților sociale, scrie News.ro.

”Nimeni nu va înțelege dacă pachetul de compensații va fi exorbitant. Vom fi foarte vigilenți”, a declarat Bruno Le Maire la postul de radio France Inter.

FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false CITEȘTE ȘI FOTO Browser-ul pentru smartphone Microsoft Edge are detector de știri false

Statul francez este cel mai mare acționar al Renault, la care deține o participație de 15% și doi reprezentanți în consiliul de administrație.

Ghosn a demisionat săptămâna trecută la presiunea guvernului francez, în urma arestării sale în Japonia, în noiembrie 2018, și punerea sa sub acuzare pentru ilegalități financiare. Ghosn a negat acuzațiile.

Scandalul a tensionat relațiile Renault cu partenerul său de alianță Nissan, parteneriat construit de Ghosn, transformat pe parcursul a două decenii într-un gigant al industriei auto.

Sindicatul CGT al Franței a estimat că pachetul de compensații al lui Ghosn poate fi de 25-28 de milioane de euro, pe lângă o pensie de 800.000 de euro.

Le Maire nu a spus care ar fi în opinia sa o sumă acceptabilă  pentru Ghosn, dar a arătat că guvernul a reușit anterior să reducă cu 30% pachetul de compensații al lui Ghosn pentru 2018, la 7,4 milioane de euro.

Ministrul de Finanțe a mai spus că va propune în următoarele luni o lege care să impună șefilor de mari companii din Franța să aibă domiciliul fiscal în țară, precum și sancțiuni în cazul încălcării legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bruno le maire
renault
carlos ghosn