Ministrul Transporturilor anunță că se reia procedura de licitație pentru modernizarea DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia

Ministrul Transporturilor anunță că se reia procedura de licitație pentru modernizarea DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se reia procedura de licitație pentru lucrările aferente DN 71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, ce implică două etape, respectiv:

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
  • dublarea drumului Bâldana – Târgoviște la 4 benzi, pe o porțiune de 44 de km (porțiunea București – Târgoviște are deja 4 benzi)
  • modernizarea drumului de la Târgoviște la Sinaia (60 de km), lucrări ce implică reabilitare capitală, coreactarea unor curbe etc.
Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

„În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitația de proiectare și execuție. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcție de contestație, în august 2022. E un proiect pe care țin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgoviște-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuție, dacă nu avem contestații, la jumătatea lunii martie”, a informat Sorin Grindeanu, aflat în vizită la Târgoviște, citat de Agerpres.

Fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă, semnala anterior problemele grave cu care s-a confruntat acest proiect, iar la cererea G4Media a subliniat că în mandatul său au fost aduse corecțiile necesare proiectului și a fost relansată și licitația.

„În 2020, înainte de a deveni ministru, am scris din calitatea mea de deputat despre dezastrul acestei licitații, care a fost lansată în februarie 2019. După 18 luni, pentru Bâdlana – Târgoviște aveam o singură ofertă depusă și un proiect absolut idiot cu dublarea la patru benzi prin mijlocul localităților, în timp ce pentru Târgoviște – Sinaia nu exista nicio ofertă depusă, motiv pentru care licitația a fost anulată”, a explicat Drulă pentru G4Media.

Singura ofertă care a fost depusă pentu sectorul Bâdlana – Târgoviște și la care face referire Drulă venea din partea unei firme controversate, care avea conexiuni cu șeful Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

După ce a ajuns ministru la Transporturi, Cătălin Drulă a reziliat contractul cu această firmă, regândind proiectul sub forma unui nou drum expres, București-Târgoviște.

„Pentru acest drum expres contractul privind realizarea Studiului de Fezabilitate a fost semnat în urmă cu o lună”, a precizat Cătălin Drulă.

În ce privește porțiunea Târgoviște – Sinaia, documentația a fost corectată tot în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă.

„Grindeanu nu are cum să lanseze o licitație care a fost deja lansată în mandatul meu”, a comentat Drulă pentru G4Media.

viewscnt
Afla mai multe despre
bâldana-târgoviște-sinaia
dn71