Ministrul Transporturilor anunță cu bucurie încheierea lucrărilor de asfaltare pe un drum național

Ministrul Transporturilor anunță cu bucurie încheierea lucrărilor de asfaltare pe un drum național
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

Cătălin Drulă a anunțat că a fost încheiată asfaltarea pe DN 68A între localitățile Margina din județul Timiș și Holdea, județul Hunedoara. Această porțiune de drum de 22 de kilometri suplinește lipsa autostrăzii Lugoj - Deva - lotul al doilea pentru care avansează demersurile, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Asfaltare încheiată pe DN 68A + avansăm pentru Lugoj - Deva, Lot 2. Am fost astăzi într-o vizită pe DN 68 A Margina Holdea, acolo unde, în ultimele luni, s-au făcut lucrări de reabilitare. Am vrut să mă asigur că ne vom încadra în termenul promis acum 2 luni, pentru finalizarea proiectului: 10 iulie”, a transmis ministrul.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Ministrul Transporturilor a mai precizat că asfaltarea este finalizată pe acest sector de drum și că mai rămân de realizat marcajele..

”Și așa va fi: lucrările sunt pe ultima sută de metri - asfaltarea este gata și mai rămâne pentru săptămâna viitoare finalizarea ultimelor marcaje și acostamente.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Mă bucur să văd că am reușit să readucem la un standard decent în câteva luni acest drum, care până acum a avut parte doar de cârpeli și pe care se circula ca în Evul Mediu. Pe circa 4 km a fost nevoie de lucrări mai complexe, de refacere a fundației, pentru care s-au folosit, spre exemplu: 7.000 de tone de mixtură asfaltică; 18.000 de tone de piatră spartă; 19.000 de tone de balast; geocompozit antifisură și geocompozit anticontaminare - pe 30.000 de metri pătrați. Pe cei aproximativ 6 km care aveau fundația neafectată, Regională de Drumuri Timișoara a așternut asfalt nou: 2 straturi + geocompozit antifisură”, a mai scris Drulă.

Cătălin Drulă a anunțat, de asemenea, că avansează demersurile pentru realizarea lotului 2 al autostrăzii Lugoj - Deva.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

”Da, aceste lucrări de reabilitare erau necesare, dar asta este doar o soluție temporară. Trebuie să închidem sectorul-lipsă din A1, Lugoj-Deva Lot 2, sectorul tunelelor. Patru ani s-au pierdut pentru acest proiect, pe care l-am deblocat în primăvară și, pe 10 mai, s-au depus în sfârșit candidaturile constructorilor la faza de precalificare. Lotul 2 este propus pentru finanțare prin PNRR. În săptămânile următoare va fi anunțată lista scurtă cu primii 6 calificați în cadrul licitației”, a adăugat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum
asfalt