Musk: Tesla va începe să producă în iulie o versiune 4X4, cu două motoare, a automobilului Model 3

Musk: Tesla va începe să producă în iulie o versiune 4X4, cu două motoare, a automobilului Model 3
scris 14 mai 2018

Tesla va începe în iulie să producă o versiune cu tracțiune integrală, cu două motoare, a automobilului Model 3, a scris pe Twitter directorul general al producătorului amerrican de vehicule electrice, Elon Musk, transmite MarketWatch.

Compania va începe să primească comenzi pentru noua versiune a Model 3 la sfârșitul acesteri săptămâni, a mai scris Musk, adăugând că sedanurile Model 3 cu suspensie pe aer vor intra probabil în fabricație săptămâna viitoare, scrie News.ro.

Automobilul Model 3 stă la baza planurilor de extindere ale Tesla, iar creșterea producției a fost întârziată de problemele de fabricație.

La o conferință cu analiștii organizată în această lună pentru prezentarea rezultatelor trimestriale, Tesla a menținut obiectivul de a ajunge la o producție de 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, până la sfârșitul trimestrului al doilea.

Audi se retrage de la salonul auto din Detroit, după BMW și Mercedes CITEȘTE ȘI Audi se retrage de la salonul auto din Detroit, după BMW și Mercedes

Tesla a amânat obiectivele referitoare la producția model 3 cel puțin de două ori. O țintă anterioară a fost ca până la sfârșitul trimestrului al doilea producția Model 3 să ajungă la 2.500 de mașini pe săptămână. Tesla a ratat acest obiectiv, raportând la începutul lunii aprilie un ritm al producției de aproximativ 2.000 de mașini pe săptămână.

În timpul conferinței cu analiștii și într-o scrisoare adresată investitorilor, Tesla a dezvăluit că în a treia săptămână din aprilie a oprit activitatea pentru a putea mări ulterior producția și că în săptămâna anterioară închiderii activității a fabricat un număr record de 2.270 de sedanuri Model 3. A fost a treia săptămână consecutivă când Tesla a produs peste 2.000 de automobile. Compania a mai anunțat atunci că în al doilea trimestru va avea loc o a doua pauză în activitatea fabricii, pentru noi modificări tehnice ale liniilor de fabricație.

Acțiunile Tesla s-au depreciat cu 7% în ultimele 12 luni, față de o creștere de circa 14% a indicelui S&P 300 și de 18% în cazul indicelui Dow Jones Industrial Average.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3