NASA a cerut SpaceX să întrerupă activitățile în cadrul contractului pentru viitorul modul lunar, până la soluționarea contestațiilor companiilor concurente

NASA a cerut SpaceX să întrerupă activitățile în cadrul contractului pentru viitorul modul lunar, până la soluționarea contestațiilor companiilor concurente
scris 2 mai 2021

NASA a cerut SpaceX să întrerupă activitățile în cadrul contractului pentru viitorul modul lunar, până la soluționarea contestațiilor companiilor concurente la Biroul pentru Responsabilitate al Guvernului (GAO) al Statelor Unite, transmite Reuters.

Decizia NASA înseamnă că SpaceX trebuie să oprească orice activitate legată de contractul pentru programul lunar, până când biroul va lua o decizie, așteptată cel mai târziu pe 4 august, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Un purtător de cuvânt al SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

La începutul lunii aprilie, SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, a câștigat un contract de aproape 3 miliarde de dolari pentru construcția viitorului modul lunar cu echipaj uman al NASA, învingând Blue Origin, a lui Jeff Bezos, și Dynetics, divizie a companiei Leidos

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Proiectul de amploare are ca obiectiv revenirea oamenilor pe Lună pentru prima oară din 1972.

Blue Origin a depus luni o contestație la GAO, susținând printre altele că NASA a dat SpaceX șansa de a-și revizui oferta, dar nu a acordat această șansă și Blue Origin.

Blue Origin susține, de asemenea, că decizia extinde controlul „monopolist” al SpaceX în explorarea spațiului. GAO a confirmat că Dynetics a contestat la rândul ei atribuirea contractului NASA către SpaceX.

"În conformitate cu contestațiile depuse la GAO, NASA a informat SpaceX că activitatea legată de contractului HLS (sistemul de aterizare umană) a fost suspendată până când GAO va soluționa toate litigiile în curs legate de această achiziție", potrivit agenției.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
space x