NASA atribuie Boeing un contract pentru cercetare privind avioane cu consum redus de carburanți

NASA atribuie Boeing un contract pentru cercetare privind avioane cu consum redus de carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

NASA a anunțat că a acordat 425 de milioane de dolari companiei Boeing, pentru proiectul ”Sustainable Flight Demonstrator” al agenției, în timp ce administrația Biden lucrează pentru a reduce emisiile din sectorul aviației, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Boeing va colabora cu NASA pentru ”a construi, testa și pilota o aeronavă demonstrativă la scară largă și pentru a valida tehnologiile care vizează reducerea emisiilor”, a spus agenția.

Consiliul Concurenței a amendat Volvo România cu peste 13 milioane lei CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat Volvo România cu peste 13 milioane lei

Pe parcursul a șapte ani, NASA va investi 425 de milioane de dolari, în timp ce Boeing și partenerii săi vor contribui cu restul de finanțare a acordului, estimată la aproximativ 725 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Avionul demonstrativ cu un singur culoar ”Transonic Truss-Braced Wing” își propune să reducă consumul de combustibil și emisiile cu până la 30%.

Conceptul implică o aeronavă cu aripi extra-lungi, ultrasubțiri, stabilizate de lonjeroane diagonale și raporturi de aspect mai mari, care ar putea găzdui în cele din urmă sisteme de propulsie avansate.

Inginerul șef al Boeing Greg Hyslop a spus că programul ”reprezintă o oportunitate de a proiecta, construi și pilota un avion experimental la scară largă, rezolvând în același timp noi probleme tehnice”.

Avioanele cu un singur culoar rgenerează aproape jumătate din emisiile aviației la nivel mondial.

NASA intenționează să finalizeze testele până la sfârșitul anilor 2020, astfel încât tehnologiile demonstrate ar putea avea un impact asupra deciziilor industriei cu privire la avioanele de următoarea generație, în anii 2030.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a spus că scopul proiectului este de ”a produce și testa un demonstrator la scară largă, care va ajuta la dezvoltarea viitoarelor avioane comerciale care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviației comerciale și pasagerii din întreaga lume".

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a declarat în noiembrie că următoarele avioane comerciale complet noi ale producătorului de avioane nu vor fi probabil până la mijlocul anilor 2030 și că îmbunătățirea emisiilor este un factor cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
carburanți
nasa
boeing