Navigația pe Dunăre, între Porțile de Fier 2 și Brăila, a fost închisă din cauza gheții

Navigația pe Dunăre, între Porțile de Fier 2 și Brăila, a fost închisă din cauza gheții
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2017

Navigația fluvială pe Dunăre, între Porțile de Fier 2 și Brăila, a fost închisă, marți, din cauza podurilor de gheață care s-au format în zona Cenavodă-Hârșova, precum și a sloiurilor care acoperă și 80% din suprafața apei pe diferite sectoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conducerea Adminstrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a decis, marți, să închidă navigația fluvială pe Dunăre, în amonte de Brăila, scrie News.ro.

”Pe Dunărea fluvială s-a închis circulația de la Brăila în amonte până la Porțile de Fier 2 din cauza gheții. Este o decizie luată de AFDJ în consultanță cu căpităniile zonale de port, cu adminstrația căilor navigabile din Bulgaria și din Serbia. Navele fluviale sunt în porturi, pe timp de iarnă așa e navigația”, a spus directorul AFDJ Galați, Dorian Dumitru.

El a spus că decizia a fost luată după ce în zona Cenavodă-Hârșova s-au format poduri de gheață, pe Dunărea Fluvială fiind și sectoare unde sloiurile acoperă 80% din suprafața apei.

Directorul AFDJ Galați a mai declarat, pe de altă parte, că pe Dunărea Fluvială nu pot fi trimise nave care să spargă gheața, deoarece acțiunea ar fi inutilă.

”Nu putem trimite nave pentru spargerea gheții pe Dunărea fluvială. Gheața trebuie spartă în aval spre amonte, să curgă undeva, nu poți să o spargi acolo, o spagi și îngheață peste noapte”, a mai spus Dumitru.

Scăpare legislativă? Toți salariații firmelor obligate la plata impozitului specific, scutiți de impozit pe venit dacă au contract pe 12 luni CITEȘTE ȘI Scăpare legislativă? Toți salariații firmelor obligate la plata impozitului specific, scutiți de impozit pe venit dacă au contract pe 12 luni

Pe de altă parte, pe Dunărea maritimă nu sunt poduri de gheață, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. 

Astfel, directorul AFDJ Galați a precizat că în zona Tulcea continuă acțiunile de spargere a gheții, iar nava ”Mamaia 2” a efectuat marți dimineață o cursă pentru a prelua pasageri din mai multe localități din Delta Dunării, transportându-i la Tulcea deoarece navele de pasageri nu mai pot circula pentru că nu sunt clasificate drept nave cu clasă de gheață.

De asemenea, portul Medgidia este închis.

viewscnt
Afla mai multe despre
navigatie
portile de fier
dunare