Nissan a cerut un ordin de interdicție împotriva folosirii însemnelor companiei de către tabăra pro-Brexit

Nissan a cerut un ordin de interdicție împotriva folosirii însemnelor companiei de către tabăra pro-Brexit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iun 2016

Nissan Motor a depus o plângere la Curtea Supremă din Marea Britanie împotriva folosirii neautorizate a numelui și siglei companiei de către tabăra "Vote Leave", care susține ieșirea statului din Uniunea Europeană, scrie Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Opiniile Nissan cu privire la referendumul din 23 iunie au fost reprezentate eronat de către campania "Vote Leave", care a folosit fără permisiune numele și sigla companiei pe site-ul oficial și în materialele promoționale distribuite alegătorilor, se arată într-un comunicat al producătorului auto.

Nissan a cerut luni Curții Supreme să emită un ordin de interdicție împotriva grupului britanic, despre care afirmă că nu a încetat să folosească însemnele companiei, în pofida cererilor repetate în acest sens.

Producătorul japonez, care are aproximativ 8.000 de angajați în Marea Britanie, a declarat că nu este în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE.

"Bineînțeles că am prefera ca Marea Britanie să rămână în UE. Este cel mai bun lucru pentru piața muncii, comerț și costuri", a declarat recent Carlos Ghosn, directorul general al Nissan.

Soros: Lira se va prăbuși cu peste 20% în cazul Brexit, mai mult decât devalorizarea din 1992 CITEȘTE ȘI Soros: Lira se va prăbuși cu peste 20% în cazul Brexit, mai mult decât devalorizarea din 1992

Nissan nu este singurul producător auto care a protestat împotriva folosirii însemnelor companiei de către tabăra pro-Brexit.

La începutul lunii, Toyota a anunțat că ar putea depune o plângere în justiție împotriva grupului "Vote Leave", tot din cauza utilizării neautorizate a siglei companiei.

Unul dintre pliantele distribuite de "Vote Leave" în contextul referendumului din 23 iunie conține siglele Toyota și ale altor cinci mari companii prezente pe piața britanică, printre care Nissan și Vauxhall, alături de mesajul: "Marii angajatori (...) au declarat că vor rămâne în Marea Britanie indiferent de rezultatul referendumului".

Potrivit Toyota, folosirea siglei companiei ar putea induce în eroare cititorii, care ar putea să creadă că Toyota susține campania "Vote Leave".

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
brexit
vote leave
curtea suprema
interdictie
plangere
sigla
logo