Nissan îl acuză pe Carlos Ghosn de noi fapte: compensații ilegale de 7,8 milioane euro, printr-o companie olandeză

Nissan îl acuză pe Carlos Ghosn de noi fapte: compensații ilegale de 7,8 milioane euro, printr-o companie olandeză
scris 18 ian 2019

Nissan Motor și Mitsubishi Motors au dat publicității un comunicat prin care informează că o nouă investigație comună a celor două a scos la iveală faptul că Carlos Ghosn, fost președinte al celor două companii, a încasat o compensație ilegală în 2018, în valoare de aproape 8 milioane de euro.

După preluarea controlului  asupra Mitsubishi, prin cumpărarea unui pachet de 34,3% din acțiuni de către Nissan, Carlos Ghosn a dispus formarea unui joint-venture în Amsterdam, după modelul Renault Nissan. Nissan Mitsubishi BV, companie olandeză, avea ca scop explorarea oportunităților de cooperare între cele două companii. Nissan și Mitsubishi îl acuză acum pe Ghosn că s-a folosit de acest vehicul, al cărui director era, pentru a primi bani. El și-a făcut un contract de angajare în urma căruia a primit suma de 7,8 milioane de euro, care includea și compensații și alte plăți. Cei doi șefi ai Nissan și Mitsubsihi susțin că Ghosn avea obligația să informeze și să primească acordul celorlalți membri ai boardului companiei NMBV, dar el a executat contractul fără să respecte această obligație.

Saikawa și Masuko, șefii Nissan și Mitsubishi susțin că Greg Kelly, mâna dreaptă a lui Ghosn a început împreună că șeful său să caute soluții prin care Ghosn să fie plătit ocolind mecanismele de control ale celor două companii, încă din 2015, când se dicuta despre formarea alianței dintre cele două, așa apărând ideea înființării NMBV.

FOTO Primele imagini cu viitorul SUV ce va fi produs la Craiova alături de EcoSport CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu viitorul SUV ce va fi produs la Craiova alături de EcoSport

Saikawa și Masuko au spus în declarația lor că aceste plăți efectuate prin NMBV sunt considerate ilegale și vor cere recuperearea lor.

În prezent, Carlos Ghosn se află în arest preventiv în Japonia, fiind acuzat de alte fapte privind declararea unro plăți, transferul unor pierderi financiare personale în contabilitatea Nissan, dar și de plăți ilegale făcute către un cetățean din Arabia Saudită. Alte acuzații anunțate vizează angajarea surorii sale ilegal, achiziția de locuințe pe banii Nissan în diferite țări ale lumii și utilizarea de fondurei ale companiei în interes personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
mitsubishi
carlos ghosn