Norvegia își consolidează poziția de lider pe piața vehiculelor electrice

Norvegia își consolidează poziția de lider pe piața vehiculelor electrice
scris 2 iul 2019

Aproape jumătate dintre mașinile noi vândute în primul semestru din 2019 în Norvegia au fost vehicule pur electrice, un nou nivel record, în condițiile în care statul nordic se pregătește să renunțe până în 2025 la vânzarea mașinilor pe benzină și motorină, transmite Reuters.

Pentru reducerea poluării și a emisiilor de carbon, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea stațiilor de încărcare și parcările din centrul orașelor sunt gratuite, în timp ce liniile pentru autobuze pot fi folosite de mașinile electrice. Astfel au crescut livrările de vehicule pur electrice produse de Tesla, Nissan, Hyundai și BMW, scrie Agerpres.

Federația Rutieră Norvegiană (NRF) a informat că mașinile electrice au reprezentat în primele șase luni din acest an 48,4% din totalul înmatriculărilor noi, de la 31,2% pe ansamblul anului trecut.

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac CITEȘTE ȘI FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac

Autoritățile de la Oslo și-au stabilit o țintă ambițioasă, de interzicere a vânzărilor de mașini noi pe benzină și motorină până în 2025. Datele consolidează poziția Norvegiei de lider global în vânzările de mașini electrice per capita.

Cel mai bine vândut model în Norvegia în primul semestru din 2019 a fost Model 3 de la Tesla. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
norvergia