Nouă companii aeriene din Republica Moldova nu sunt autorizate să zboare în UE

Nouă companii aeriene din Republica Moldova nu sunt autorizate să zboare în UE
scris 17 apr 2019

Comisia Europeană a dat marți publicității o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță și în consecință sunt supuse unor interdicții de a opera în Uniunea Europeană, informează AFP.

"Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorității pentru aviație civilă din Republica Moldova", informează Executivul comunitar, scrie Agerpres.

FOTO Mercedes pregătește un SUV compact, numit GLB - un G Class în miniatură, cu 7 locuri CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes pregătește un SUV compact, numit GLB - un G Class în miniatură, cu 7 locuri

În schimb, compania aeriană națională din Angola, TAAG Angola Airlines, precum și o altă companie cu sediul în această țară, Heli Malongo, care erau vizate de restricții de exploatare începând din luna noiembrie 2008, au fost scoase de pe lista neagră a Comisiei Europene.

Conform listei revizuite, un număr total de 120 de companii aeriene fac obiectul unei interdicții de exploatare în Uniunea Europeană.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
companii aviatice
zboruri ue