Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles

Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles
scris 14 nov 2019

Ford anunță că primul său vehicul electric, un SUV dezvoltat de echipa specială Ford Team Edison, va purta sigla legendară a poneiului și denumirea Mustang Mach-E. Automobilul electric va fi dezvăluit în ziua de 18 noiembrie, compania americană alegându-l pe celebrul actor Idris Elba pentru a reprezenta acest model, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Los Angeles.

Ford a anunțat anul trecut că lucrează la un SUV, care este programat să fie lansat în 2020. Atunci a fost publicată și prima imagine care sugerează felul în care va arăta viitorul SUV, fiind confirmată și caroseria de tip SUV a modelului. Ford a mai spus la acel moment că designul va fi inspirat de modelul legendar Mustang.

Primul SUV complet electric al Ford a fost dezvoltat de la zero pe o platformă nouă, de o divizie special constituită. Singura informație publicată despre acest model, până acum, a fost cea referitoare la autonomia bateriei, 300 de mile, respectiv circa 480 km.

Noul SUV electric al Ford se va numi Mustang Mach-E și va fi prezentat la Los Angeles

"Clienții mașinilor electrice cumpără mașini ale viitorului, iar echipa noastră este concentrată 100% nu doar pe dezvoltarea mașinilor pe care aceștia le vor iubi, ci și pe construcția unui întreg ecosistem electric ce va putea funcționa ireproșabil", spunea Darren Palmer, șeful echipei Edison de la Ford, însărcinată cu proiectul SUV-ului.

Potrivit datelor oficiale, Ford a investit circa 11 miliarde de dolari în acest proiect și plănuiește să ofere 16 mașini complet electrice într-un portofoliu global care va conține 40 de vehicule electrificate în 2022.

Cele două uzine de automobile din România au produs peste 400.000 de mașini în acest an CITEȘTE ȘI Cele două uzine de automobile din România au produs peste 400.000 de mașini în acest an

Până în prezent, Ford a mai dezvoltat două modele electrice, pe platformele existente, respectiv Focus EV și Ranger EV.

Între timp, Ford a semnat un parteneriat cu Volkswagen, de la care va cumpăra kitul MEB, platforma electrică dezvoltată de germani, pentru a construi propriul model electric compact.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford suv electric
ford mustang mach-e
masini electrice